Haartrend 2014: paars

Spotlight-paars-kapsel

Op 1 april postte Lauren Conrad een foto op haar Instagram met een nieuwe haarkleur: paars! Later maakte ze duidelijk dat het om een 1 april kikker in je bil grap ging.

Ook Nicole Richie deed de grondvesten schudden met deze nieuwe haarkleur maar bij haar was het zeker geen grap. Hulde! Katy Perry, Christina Aguilera, Nicki Minaj en Jessie J worden wel de haarkameleons onder de celebrities genoemd. Ook Kelly Osbourne onderging een behoorlijke transformatie,en niet alleen qua kapsels. Haar paarse haarkleur staat geweldig en matcht perfect met haar new look.

Ireland Baldwin ging ook full on purple met haar look en ook op de catwalk gingen ontwerpers voor een experimentele haarkleur zoals bij Rodarte.

Purple hair Lauren Conrad

Wil je ook experimenteren met een paarse kleur? Een aantal tips van haarstylist Manfred van haarstudio Haarhemel in Amsterdam:

1. Test eerst in een pruiken- of haarwinkel met verschillende paarse haarstrengen om de juiste kleur met je huid te bepalen zoals Selena Gomez bijvoorbeeld.  Ga niet meteen full on!

2. De kleur van Lauren en Nicole zijn ideaal voor mensen met een blekere huidskleur. Het staat ook ‘natuurlijker’.

3. Paarse ombre tinten werken het best om te starten met een nieuwe haarkleur. De verschillende tinten matchen ook sneller en beter met je huidskleur.

4. Paars haarkrijt van onder meer het merk L ‘Oreal werkt ideaal om mee te experimenteren.

Bekijk de gallery voor haarinspiratie:

 

DELEN VIA: