Front row @ Chanel Paris Fashion Week

Van hele ijsbergen tot vulkanen en kristallen, Frans modehuis Chanel staat er om bekend het Grand Palais in Parijs om te toveren tot een groot spektakel tijdens de internationale modeweken in Parijs. Ook nu liet Karl Lagerfeld niets aan het toeval over en gebruikte windmolens en zonnepanelen als decor voor zijn voorjaar/ zomercollectie voor 2013. “Wind en zon zijn gratis”, aldus Lagerfeld. “Energie is het meest belangrijke in het leven. De rest komt later”.

Zonnepanelen
Als de eerste muzikale tonen van de Amerikaanse band Chromatics klinken lopen mannequins de catwalk van zonnepanelen op. Langs de dertien opgestelde windmolens showen modellen als Saskia de Brauw het handelsmerk van het modehuis: witte en zwarte mantelpakjes, bezaaid met kleine parels. Dit keer geen overdaad aan Chanel logo’s maar simpele strapless jurken tot over de knie, korte bolerojasjes, oversized jassen, sportieve jumpsuits en doorzichtige zwarte jurken. Materialen waren vooral luchtig zoals chiffon. Opvallende accessoires waren de tas in de vorm van een hoelahoep en de grote hoeden.

Front row zaten onder meer Anna Wintour, Jennifer Lopez en Kanye West die via een achteruitgang geïrriteerd de show na de finale verliet.

Beeld: Getty Images en Debbie Wester

Debbie Wester

De liefde voor mode en schrijven zat er al vroeg in bij Debbie Wester. Op de redactie bij RTL Boulevard interviewde ze de grote der aarden uit de mode- en lifestylewereld. Daarna schreef ze op freelance basis voor ZOO Magazine, Ilovefake en CODE over mode, art en design. Nu koestert ze een grote liefde voor de online wereld en draait ze haar hand niet om voor boeiende content bij StyleToday, gestoken in een SEO jasje! Haar interesse in wereldwijde entrepreneurs deelt ze op haar site Writtenonskin.nl.

DELEN VIA:

  • Facebook
  • twitter
  • Pinterest
  • Google+