Chanel showt kristallenmanie

Een paar maanden geleden was een vliegtuig nog het decorstuk van de coutureshow van Chanel. Nu was het Grand Palais omgetoverd tot de ‘Fortress of Solitude’ van Superman, met levensgrote kristallen op de catwalk. “De natuur is de grootste ontwerper”, aldus Lagerfeld. Deze vormen zijn miljoenen jaren oud.” Point taken!

De show startte met de beroemde tweed combinaties van Chanel. Enkellange jassen, geplooide knielange rokken en jassen met afgeronde schouders. Lagerfeld was van de layers:  jassen over een trui en een jurk of rok over een strakke broek. De ontwerper had een ware kristallenmanie: De wenkbrauwen waren een weerspiegeling van edelstenen, gemaakt door Lesage, het legendarische couturehuis wat geroemd is om hun borduurwerk. Ook de boorden van jassen en de hielen van de schoenen hadden detailleringen van kristal.

Front row zaten onder meer Alicia Keys, Kanye West en Katy Perry. Nederlandse topmodellen Saskia de Brauw en Bette Franke en liepen de show.

Debbie Wester

De liefde voor mode en schrijven zat er al vroeg in bij Debbie Wester. Op de redactie bij RTL Boulevard interviewde ze de grote der aarden uit de mode- en lifestylewereld. Daarna schreef ze op freelance basis voor ZOO Magazine, Ilovefake en CODE over mode, art en design. Nu koestert ze een grote liefde voor de online wereld en draait ze haar hand niet om voor boeiende content bij StyleToday, gestoken in een SEO jasje! Haar interesse in wereldwijde entrepreneurs deelt ze op haar site Writtenonskin.nl.

DELEN VIA:

  • Facebook
  • twitter
  • Pinterest
  • Google+