Paris Fashion Week: Dries van Noten

De Belgische ontwerper vond inspiratie in de Spaanse en Italiaanse haute couture van de jaren vijftig en door het werk van jong Engels fotograaf James Reeve. “Het gaat altijd over elegantie en schoonheid”, vertelde van Noten WWD.

Balenciaga
De bolero’s, de zakken, ruches en de gestructureerde flamenco rokken waren een verwijzing naar de Spaans couturier Cristobal Balenciaga. Van Noten nam diverse motieven zoals zeventiende eeuwse botanische etsen en de jungle als uitgangspunt. Dit vertaalde hij in jurken met ets printen in samenspel met afbeeldingen van hoge palmbomen of bloemen.

Fotografie
De nachtelijke stadsgezichten van fotograaf Reeve vertaalde zich in veel zwart en wit combinaties. Strakke zwarten overhemden met witte kragen werden gedragen op rokken met prints.  

Debbie Wester

De liefde voor mode en schrijven zat er al vroeg in bij Debbie Wester. Op de redactie bij RTL Boulevard interviewde ze de grote der aarden uit de mode- en lifestylewereld. Daarna schreef ze op freelance basis voor ZOO Magazine, Ilovefake en CODE over mode, art en design. Nu koestert ze een grote liefde voor de online wereld en draait ze haar hand niet om voor boeiende content bij StyleToday, gestoken in een SEO jasje! Haar interesse in wereldwijde entrepreneurs deelt ze op haar site Writtenonskin.nl.

DELEN VIA:

  • Facebook
  • twitter
  • Pinterest
  • Google+