Filmavondje? Van deze popcorn wil je snacken

Als ik bij de film ben, of thuis op de bank een film kijk, eet ik daar het liefst popcorn bij. Maar, als ik heel eerlijk ben, wordt dat een beetje saai. Nu heb je in de bioscoop vrij weinig keus, behalve zoet en zout, maar thuis kun je het wat spannender maken. Voor zover popcorn spannend kan zijn, natuurlijk.

Yep, we gaan onze eigen popcorn maken. We hebben een aantal heerlijke recepten voor je gevonden en delen die maar al te graag met jullie. Dus pak de marshmallows, chocolade en kaas er maar alvast bij en laat dat filmavondje maar komen!

Chocolate – peanut butter – marshmallow popcorn

Chocola, pindakaas en marshmallows sounds like heaven to me. Door te kijken naar de foto begint mijn maag al te rommelen. Nikki van de blog Chef in Training heeft een mega lekker recept. Check it out!

Ingrediënten

  • Ongepopte popcorn
  • 1 kop witte chocolade om te smelten
  • 3 eetlepels pindakaas
  • ½ kop rice krispies
  • ½ kop mini marshmallows
  • ¼ kop chocolade om te smelten

Instructies

  1. Pop de ongepopte popcorn volgens de instructies en doe ze daarna in een grote bak.
  2. Smelt de witte chocolade en pindakaas tot het een glad geheel is. Giet dit over de popcorn heen, samen met de rice krispies en mini marshmallows. Mix alles goed.
  3. Verspreid de popcorn over een groot stuk bakpapier.
  4. Smelt de chocolade tot een glad geheel en giet dit erover heen. Laat het afkoelen tot de chocolade hard geworden is. Eten maar!

Salted caramel popcorn

Alles met caramel is een goede keus, ook popcorn. Zo geef je de popcorn nét die zoete touch die ik toch vaak mis. Dit recept van Cookies & Cups is ideaal!

Ingrediënten

  • Popcorn
  • 200 gram kristalsuiker
  • 75 ml water
  • 125 ml slagroom, alvast een beetje voorverwarmd
  • 1 flinke eetlepel roomboter
  • Zeezout

Instructies

  1. Doe het water en de suiker in een hoge pan (dat voorkomt spetteren) en breng op middelmatig vuur aan de kook. Belangrijk is om NIET te roeren tijdens dit proces, want dat komt het kristallisatie proces niet ten goede.
  2. Laat het suikermengsel rustig doorkoken totdat je een mooie lichte (!) karamel kleur hebt en haal dan de pan van het vuur. Kook niet langer door dan nodig is, want dan kun je het suiker ‘verbranden’ en dat proef je.
  3. Giet vervolgens de voorverwarmde slagroom bij de karamel en roer goed door.
  4. Giet de karamel over de popcorn heen en roer dit goed door. Doe het vervolgens in een ovenschotel, strooi er zeezout overheen en bak het lichtjes in de oven. Enjoy!

Kaas-knoflook popcorn

Oké, ik geef toe: echt lekker klinkt het niet. Maar voordat je deze variant meteen afschrijft, at least give it a try. Met dit recept van Houseful of Handmade zul je nog versteld kunnen staan!

popcorn

Ingrediënten

  • Popcorn
  • 240 cup boter
  • 1/4 theelepel chili poeder
  • 1/8 theelepel knoflookpoeder
  • 1/4-1/2 theelepel zout
  • 90 gram sharp cheddar cheese, fijn geraspt

Instructies

  1. Smelt de boter in een steelpan en mix de chilipoeder, knoflookpoeder en het zout er doorheen. Giet dit over de popcorn heen en meng het goed.
  2. Verspreid het over een bakplaat en strooi de kaas over de popcorn heen.
  3. Plaats de plaat in de oven en bak het tot de kaas gesmolten is. Smullen maar!

LEES OOK:

>> Deze dingen lijken ongezond, maar zijn het niet
>> 3x gezonde popcorn-snacks

Beeld: Pinterest