Kom naar Disney’s The Lion King en waan je eventjes in Afrika

Je wordt ergens op aarde geboren en je keert je gezicht naar de zon. En je wankelt en staat en waarheen je ook gaat, er is altijd die stralende bron. Iedere fan herkent dit stukje tekst uit de populairste musical van Disney: The Lion King. Een magisch jeugdsentiment dat nog steeds iets losmaakt bij iedereen. Ook bij mij!

Behind the scenes

De musical is niet alleen de populairste van Disney, maar ook de meest ambitieuze. Ik was aanwezig bij de show en mocht van tevoren een kijkje achter de schermen nemen in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Het indrukwekkendste gedeelte van de tour waren toch wel de kostuums oftewel de puppets. Disney’s The Lion King maakt gebruik van maar liefst 250 (!) kostuums waarvan er hele prijzige tussen zitten. Zo is bijvoorbeeld het kostuum van Zazu, de flamboyante neushoornvogel, net zoveel waard als een nieuwe auto! Je begrijpt natuurlijk dat alle puppets met extra zorg worden behandeld.

Voor de cast is het belangrijk dat zij één zijn met de puppets. Er wordt dan ook gebruik gemaakt van zogenoemde double event. Dit houdt in dat het menselijke aspect van de puppets tot leven komt wanneer er een acteur in zit. De makers van Disney’s The Lion King hebben de dieren in hun natuurlijke habitat onderzocht, zodat de authenticiteit van de puppets nog beter naar voren komt. Tijdens de show heb je ook echt het idee alsof je naar half mens half dier kijkt. De bewegingen van de puppet en de acteur zijn synchroon. Werkelijk een prachtig gezicht!

Voor de acteurs die bijvoorbeeld de cheeta spelen, duurde het ruim een maand om de bewegingen onder de knie te krijgen. De hoofdrolspelers hebben nog een extra handigheidje in hun kostuum. In de maskers van onder andere Mufasa en Scar zit een mechanisme dat ervoor zorgt dat de mimiek van het masker verandert. De acteurs hebben tijdens de show een kleine afstandsbediening in hun hand waarmee ze het masker figuurlijk laten spreken.

Dagelijks houdt een groot team zich bezig met de onderhoud van de kostuums en puppets. Het is ook verrassend om backstage alle kostuums en puppets te zien hangen. Je krijgt nog meer waardering voor deze prachtige musical. Dagelijks wordt er achter de schermen hard gewerkt door zowel de cast als het team om elke avond een top show neer te zetten. Wij hebben ervan genoten! Hakuna Matata!

Koning der musicals

Disney’s The Lion King is nergens mee te vergelijken. Deze theatersensatie is een heus feest voor je zintuigen. Met verbluffend mooie decors, prachtige kostuums en de meeslepende muziek van Elton John en Tim Rice. Disney’s The Lion King trok wereldwijd al meer dan 90 miljoen bezoekers en won 70 internationale awards. Ik zeg: op naar Scheveningen!

Wil jij ook naar Disney’s The Lion King? Bestel hier je kaarten.