5x life hacks om beter te slapen tijdens je ongesteldheid

Tijdens je puberteit komt iedere vrouw in aanraking met; ongesteld zijn. Elke maand worden wij er aan herinnert hoe sterk wij als vrouw zijn, ondanks de prikkelbare dagen en de buikpijn die daarbij komt kijken… Merk je dat jij minder goed slaapt tijdens je menstruatie, mede door de angst om door te lekken? Leer dan van de volgende life hacks en slaap ook tijdens je ongesteldheid als een roosje!

Having a Good night

Niets is vervelender dan doorlekken. Het maakt je onzeker, je voelt je minder schoon en het kan zelfs stress opleveren. Gelukkig hoeft dit niet meer te gebeuren als je de juiste bescherming hebt. Doorlekken gebeurt vaak ’s nachts en juist dan heb je extra bescherming nodig. Hoe dat komt? Als je ligt, stroomt het bloed anders dan wanneer je staat en om die reden heb je maandverband nodig, speciaal voor in de nachturen, bijvoorbeeld de Libresse Ultra Goodnight Extra maandverband.

 

Zo slaap je als een roosje tijdens je ongesteldheid

#1 Gebruik Libresse Goodnight Extra

Dit maandverband voor ’s nachts is namelijk langer aan de achterkant dan een maandverband voor overdag. Als je slaapt verzamelt al het bloed zich voornamelijk aan de achterkant, de extra lengte zorgt er op die manier voor dat je niet doorlekt. Tevens is er gedacht aan de onrustige slaper, die veel beweegt. Dankzij de uniek gevormde kern van Libresse-maandverband volgt het je lichaamsbewegingen, waardoor doorlekken ook aan de zijkanten voorkomen wordt. Wil je helemaal zeker zijn, dat er geen ongelukken plaatsvinden? Dan zijn de volgende tips zeker van belang!

#2 Zorg voor frisse lucht

Zorg voor voldoende ventilatie in je slaapkamer. Frisse lucht is goed voor het zuurstofgehalte in je hersenen en daardoor ook beter voor het lijf. Je zult veel beter slapen met een raampje open. Helemaal als je slaapkamer zich bevindt in een kleine ruimte.

#3 Extra donker

Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen beter slapen in een extra donkere kamer. Je lichaam komt zo meer tot rust en heeft minder last van prikkels om zich heen.

#4 Warme voeten

Het kan zo zijn dat je extra koude voeten hebt tijdens je ongesteldheid. Verzorg je lichaam goed en slaap met sokken aan. Zo lig je ontspannen en houd je meteen een goede slaaphouding vast gedurende de nacht.

#5 Sporty Spice

Hoewel je er tijdens je ongesteldheid wellicht iets minder zin in hebt dan normaal, is het toch goed te blijven sporten. Zowel lichamelijk als geestelijk is sporten goed voor het lijf en is het ook zeer bevorderend voor je nachtrust.

Vraag hier een proefpakketje aan en maak kans op een spierwit laken van Libresse

Benieuwd naar de Libresse Ultra Goodnight Extra maandverband? Vraag hier een proefpakketje aan en doe mee aan de “De spierwitte laken challenge”!