5x pony’s die je gezicht zacht of stoer maken

pony's

Pony’s kunnen perfect een gezicht verzachten of stoer maken. Vooral wanneer je een rond, hartvormig- of rechthoekig gezicht hebt, is het de ideale hairdo. Het kan namelijk heel goed delen van je gezicht benadrukken en de aandacht van andere punten afleiden. Wij hebben vier soorten kapsels van celebrities voor jullie op een rij gezet, die je gezicht met een pony optimaal laten stralen.

Pony’s die je gezicht zacht of stoer maken

#1 Vol en getrimd

Taylor Swift staat bekend om haar volle pony die net onder haar wenkbrauwen reikt. De horizontale lijn is zo getrimd dat haar hartvormige gezicht zacht en meisjesachtig over komt. Haarstylist Nathaniel Hawkins zegt over dit soort pony’s: ‘Ze voegen mysterie toe aan het gezicht en zijn de focus in de complete haarstijl.’ Interessant detail: deze pony’s zijn ook uitermate geschikt voor krullend haar. Je geloof het misschien niet, maar Taylor Swift heeft van nature ook een flinke bos krullen!  Een tip is om je kapper in dat geval te vragen of de pony geknipt kan worden op droog haar. Zo zie je meteen hoe het uiteindelijk zal vallen.

#2 Kort en edgy

Wil je dat je pony sterk en krachtig overkomt? Dan is het aan te raden om de pony net tot boven je wenkbrauwen te laten knippen. Deze look is ideaal voor ronde of rechthoekige gezichten en zorgt ervoor dat je een fashion statement maakt, aldus Nathaniel Hawkins. Om de pony edgy te maken kan je de plukken het beste stijlen met een stijltang. Ben je bang dat de kapper rigoureus de schaar in je pony zet? Vraag hem of haar om het haar beetje bij beetje te laten trimmen tot de perfecte lengte is bereikt.

View this post on Instagram

Keep smiling! ♥

A post shared by xoxo (@emmastone) on

#3 In een gordijn-vorm

Perfect voor wanneer je een pony wilt maar nu al tegen, het kriebelende haar op je voorhoofd, opziet.  Dit soort pony’s duwt het haar namelijk opzij en zorgt ervoor dat je ogen niet wegvallen. Actrice Zooey Deschanel bewijst het: haar ongelofelijk blauwe ogen vallen net zoveel op als daarvoor.

#4 Side-swept

Deze pony zie je vaak in het dagelijkse leven. Haarstylist Nathaniel Hawkins noemt deze hairdo de niet-pony pony. ‘Deze versie is meer een opzij geveegde laag die het effect geeft van een pony. Het maakt een rond gezicht dunner.’ Wanneer je dit effect wilt bereiken,  kan je kapper het haar het beste tot het puntje van je neus knippen. Door ongeveer 10 minuten een krulspeld in de plukken te zetten, wordt vanzelf een ronde vorm gecreëerd.

#5 Curly

Wie denkt dat een pony met krullen niet samen kan gaan, heeft het mis. De hairdo van zangeres Ciara is het bewijs. Natuurlijk zal een pony niet met elk soort krullen mooi zijn, maar met de juiste styling is het zeker het proberen waard toch.

View this post on Instagram

Retro Vibes. V&A

A post shared by Ciara (@ciara) on

Shop de look!

Ba&Sh
DE BIJENKORF
€430,00

Open End
NAVABI
€44,99

John Baner Jeanswear
BONPRIX
€27,99 19,99 

Lamica
OMODA
€103,95

Luz da Lua
DE BIJENKORF
€225,00 149,00

Casa Jewelry
DE BIJENKORF
€32,95

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Dit type pony past het best bij jouw gezichtsvorm
8x dingen die je herkent als je een pony hebt
6 snelle manieren om je pony net even anders te stylen

Bron: NSMBL | Beeld: Instagram, Unsplash