Happy hair! Deze slankmakende kapsels moet je proberen

slankmakende kapsels

Als je net als ik een kameleon ben wat betreft haar, kan een bezoekje aan de kapper soms de nodige stress opleveren. Wat ga je nu weer doen met je haar? Van een lange bob tot wat korter, ik zorg er altijd voor dat het kapsel niet veel focus legt op mijn ‘minpunten’. Zit jij hier ook altijd over in de stress? Wij zetten vijf slankmakende kapsels voor je op een rijtje die je voortaan zeker aan je kapper moet laten zien.

Deze slankmakende kapsels moet je proberen

#1 Lang haar

Het makkelijkste kapsel om mee te beginnen is lang haar. Lang haar maakt je gezicht langer waardoor het slanker lijkt. Om je onderkin iets minder uit te lichten kun je daarnaast ook altijd nog kiezen voor laagjes. Hierbij is het wel belangrijk dat je kijkt waar de kapper de laagjes precies knipt. De voorste punten kun je altijd het best lange laagjes geven, hierdoor lijkt het alsof je een hele strakke kaaklijn hebt. Score!

slankmakende kapsels

#2 Schuine bob

Vergeet recht haar, schuin haar is het nu helemaal. Vooral in combinatie met een bob is dit erg mooi en doet dit ook veel voor je gezicht. Een bob die kort van achter is geknipt en langer van voren doet je smaller lijken in je gezicht. De truc zit ‘m in de voorste punten die je langer houdt. Ook een scheiding in het midden is beter.

slankmakende kapsels

#3 Pony

Bang bang! Een pony is ansich al een heel mooi kapsel, maar helpt daarbij ook om je gezicht smaller te maken. Door een pony te knippen die in het midden korter is en aan de zijkanten langer, creëer je een speels en luchtig effect, wat smal doet ogen. Let op: een rechte pony is ook mooi, maar hierdoor lijkt je gezicht wel kleiner en bij sommige gezichtsvormen ook veel ronder. Probeer dit dus te vermijden.

slankmakende kapsels

#4 Haar opgestoken

Het makkelijkste kapsel dat bestaat is by far een opgestoken kapsel. Niet zozeer een kapsel waarvoor je naar de kapper hoeft, maar zorgt wel voor een smaller gezicht. Dit komt doordat je gezicht er ‘open’ uitziet. Met een paar speelse plukjes geef je meer vorm aan je look, en net zoals bij de pony ziet je gezicht er smaller uit.

slankmakende kapsels

#5 Highlights

Toe aan een kleurtje, maar wil je niet all the way gaan? Highlights worden dan je nieuwe beste vriend! Veel minder stress door onopvallende uitgroei én het maakt je gezicht slanker doordat de focus op de bovenkant wordt gelegd. Zorg er hierbij wel voor dat de kleur aan de onderkant donkerder is dan aan de bovenkant.

slankmakende kapsels

Shop hier de beste haarproducten!

Aussie
WEHKAMP
€8,09

John Frieda
WEHKAMP
€15,89

Balmain
DE BIJENKORF
€25,-

Aussie
WEHKAMP
€10,09

Dr. Hauschka
DE BIJENKORF
€20,95

Aussie
WEHKAMP
€9,19

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Met deze makkelijke haarkleuren hoef je niet elke maand naar de kapper 
Dit type pony past het beste bij jouw gezichtsvorm
De kapseltrends voor herfst/winter 2018/2019

Beeld: Getty Images