5 x redenen waarom je moet scrubben

gezichtscrub bovenaan

Onze huid is een harde, hele harde werker. Je huid is 24/7 aan het werk. En wanneer jij zachte armen, dito benen en een stralende glanzende huid wilt is scrub een essentieel product voor in jouw badkamerkastje. Maar waarom is scrubben eigenlijk zo belangrijk, voor het grootste orgaan van je lichaam, de huid?

1. Dode huidcellen

Door het scrubben (met of zonder scrubhandschoen) verwijder je dode huidcellen. Hierdoor werken producten als bodylotions, serums en crèmes beter doordat het sneller wordt opgenomen. Bovendien wordt je bovenste huidlaag dunner waardoor de stoffen van je verzorgingsproducten beter en sneller doordringen in de huid.

2. Sneller bruin

Ja ja, badgasten en strandgangers, wie scrubt wordt sneller en egaler bruin. De gladde huid creëert een fijner en gladder oppervlakte voor de zon, waardoor de zon sneller kan doordringen in je huid en jij sneller jouw zomerse teint te pakken hebt. Maar…vergeet je niet in te smeren!

3. Voorkomt ingegroeide haartjes

Ontharen is onmisbaar tijdens de hete zomermaanden. Want al die blote oksels, benen en bikinilijn moeten goed en vooral onthaart voor de dag komen. Door te scrubben na je geharste of geschoren bikinilijn voorkom je bultjes en ingegroeide haartjes. Hoera!

4. Verhelpt een onzuivere huid

Pukkeltjes vinden een gladde huid niet fijn. Deze poriën raken namelijk minder snel verstopt en daar zijn pukkeltjes juist naar opzoek. Wanneer je  wel een onzuivere huid heb kun je het beste een fijne gezichtsscrub gebruiken om je huid egaler te maken en zo voorkom je oneffenheden in de toekomst. Fijn toch?

5. Voorkomt een grauwe huid

Door het scrubben verwijder je dode huidcellen, het gevolg daarvan is dat je een gigantische frisse glow op je huid krijgt. Dus wanneer je de grauwe kleur op je huid meer dan zet bent, sla aan het scrubben.

Hoe?

Reinig je huid met een gezichtsreiniger en je huid met zeep voordat je aan het scrubben slaat. Maak ronddraaiende bewegingen met de scrub op de huid. En: geen lichaamsscrub op je gezicht!

Hoe vaak?

Je hoeft je huid zeker niet elke dag te scrubben, daar heeft je huid geen behoefte aan. Twee keer per week is meer dan voldoende. Wanneer je merkt dat je huid er gevoelig op reageert is één keer per week prima.

Lees ook: Beauty tips: zo houd jij je oksels knap

Beeld: Tumblr