6x concealer hacks die je echt een keer moet uitproberen

concealer

Oh, wat zijn wij toch gek van hacks. Een paar kleine veranderingen of trucjes maken je leven zo veel simpeler. Vooral van beauty hacks worden we ontzettend blij, want het aanbrengen van een flawless make-up look kan nog weleens wat struggles met zich mee brengen. Wist je bijvoorbeeld dat je concealer zoveel meer waard is dan alleen het camoufleren van oneffenheden? Na de eyeliner, lipstick en nagellak trucjes, vertellen we je ook alles over de allerbeste concealer hacks.

Concealer hacks die je echt een keer moet uitproberen

#1 Gebruik je foundation?

Breng dan eerst foundation op je gezicht aan en dan pas de concealer. Je zult dan merken dat je veel minder dekking hoeft te gebruiken.

#2 Bye oogschaduwprimer

Ook is oogschaduwprimer geheel overbodig wanneer je concealer in huis hebt. Smeer het, net zoals je normaal met de primer zou doen, op je oogleden en breng vervolgens de oogschaduw aan. Je zult zien dat het net zo goed werkt als het origineel.

#3 Wakey fakey

Soms heb je zo’n dag dat je alles hebt geprobeerd, maar je blijft er gewoon moe uitzien. Ook in zo’n geval is concealer je redder in nood, want met deze hack creëer je in een handomdraai de illusie dat je klaar wakker bent (of geen kater hebt). Breng een concealer die een tint lichter is dan je huid aan op drie verschillende gebieden: je binnenste ooghoek, het midden van je ooglid en net onder je wenkbrauw. Veeg dit vervolgens licht uit voor een natuurlijk effect en voilà.

#4 Magische driehoek

WOW, van deze hack wisten wij niet eens af.. (oeps!) Wanneer je het onder je ogen aanbrengt, doe dit dan in de vorm van een driehoek. Met deze hack verdwijnen niet alleen je donkere cirkels, maar creëer je ook de illusie dat je een ‘facelift‘ hebt gehad. #goals

#5 De perfecte wing

Let’s be honest, we worstelen allemaal op een daily bases met het maken van de perfecte wing. Uitschieters komen dan ook regelmatig voor. Maar in plaats van helemaal opnieuw te beginnen, kun je ook deze uitschieters wegwerken met een concealer. Veel makkelijker toch? Dachten wij ook.

#6 Perfect brows

Benadruk je perfect brows door rondom de wenkbrauwboog een concealer aan te brengen die een tint lichter is dan je huidskleur. Vervolgens blend je het met je vinger. Door de warmte van je vinger ‘smelt’ als het ware de concealer en krijg je een veel natuurlijker effect. Score!

It’s shopping time

Samsoe & Samsoe
DE BIJENKORF
€199,00

Axiome
HUDSON’S BAY
€89,95

Sacha
WEHKAMP
€79,99 63,99

Furla
DE BIJENKORF
 €320,00 224,00

Brixton
DE BIJENKORF
€45,00

Scmyk
HUDSON’S BAY
€35,00

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

In 5 stappen de perfecte beauty look voor de feestdagen
5x beauty en make-up musthaves
Tiptops voor het aanbrengen van concealer

Bron: Make-up Actie, Monstyle, Cosmopolitan | Beeld: Getty Images