6x make-up struggles die we allemaal kennen

Elke dag doen we weer ons best om de mooiste creaties op het gezicht te maken. As long as your face is on fleek! Voor veel van ons is dat het motto. We gaan de deur niet uit zonder make-up en ook niet zonder een kapsel waar je U tegen zegt. Jammer genoeg lukt dat niet elke dag. Dag in, dag uit hebben we te maken met een struggle. Is het niet je haar dan is het wel je linker wenkbrauw die maar niet wilt lukken terwijl de rechter perfect is. Wat kan dat een frustratie opleveren. We weten er alles van. Schaam je niet, elke vrouw heeft er geregeld mee te maken. Eén troost: je make-up skills zullen met de tijd groeien. Lang leven make-up tutorials op Youtube, hell yeah!

#1: één kant altijd on fleek

Je kent het wel: je rechter wenkbrauw is hélemaal perfect getekend, en trots dat je bent. Maar nu komt de struggle: de linkerkant. Vaak gaat dat niet zo soepel als bij de rechter wenkbrauw. Na zo’n dertig keer opnieuw proberen wilt het er uiteindelijk enigszins fatsoenlijk uitzien. Dit geldt natuurlijk ook voor die wing die je dagelijks scherp wilt hebben. Yep, we moeten het maar accepteren dat we niet net als de Kardashians onze eigen visagist hebben.

#2: Daglicht

Dit kan soms zo teleurstellend zijn. Vol trots (je bent er natuurlijk van overtuigd dat je geweldige contour skills hebt) sta je voor de spiegel dat gezichtje te contouren. Niet beseffend dat het badkamer licht way different is dan het daglicht. Je checkt nog even voor je de deur uitgaat en denkt: yes, alles ziet er tip top uit. Je lippen nog even bijwerken bij de bushalte? Natuurijk! Maar dan schrik je toch wel even wanneer je in het spiegeltje kijkt en ziet dat je contouring way too much is. Oeps!

#3: Waarom?!

Hoe annoying is het wanneer je je nagels in een mooi kleurtje hebt gelakt en je eindelijk het geduld had om ze goed te laten drogen. Althans, dat dacht je. Eén van je nagels moest weer eens ergens tegen aanstoten en gelijk is een groot deel van je lak weg; poof and it’s gone by the wind, all for nothing. Hoe kan het dan zo zijn dat het lakje op je teennagels weken, nee zelfs maanden, lang zo mooi blijft zitten? Yep, ook voor ons is dat nog steeds een raadsel.

#4: Own it!

Voor de één is het een hobby, voor de ander een dagelijkse routine. Maar het belangrijkst van alles is dat jij je er lekker bij moet voelen. Zij die geen make-up gebruiken zullen het misschien wel nooit begrijpen. It’s all about the self-confidence. En als dat met een kilo make-up (volgens de non-users) op je gezicht is, so be it.

#5: Het is zó oneerlijk

Deze struggle kennen vrouwen met lang haar zeker. Even simpel je haar in een knot doen bestaat niet. Het elastiekje is al een probleem op zich; drie keer om je haar heen is veel te strak. Maar als je het elastiekje twee keer om je haar heen doet, bungelt je knot maar ergens. The struggle is real.

#6: Timeline

Admit it. Je lacht je rot met een beetje schaamte wanneer je een foto van drie jaar geleden terugziet. Je schaamt je niet alleen voor je kledingstijl, maar ook voor je wenkbrauwen! Maar no worries, deze schaamte is gezond. Zoals we net al zeiden: je make-up skills zullen met de tijd groeien. En waarschijnlijk was je niet de enige van je vriendinnen die er zo bijliep.

Beeld: Unsplash