7x voedingsstoffen die gezond zijn voor je huid

voedingsstoffen

Men zegt weleens dat je huid de weerspiegeling is van je gezondheid. Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en dagelijks de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. Dit is immers niet alleen goed voor je gezondheid, maar dus ook nog eens voor je huid! Als je last hebt van huidproblemen duidt dat meestal op een tekort aan bepaalde vitaminen of mineralen. The Daily Dutchy knows best en zocht uit waarom juist deze zeven voedingsstoffen goed zijn voor je huid. Lees gauw verder!

Voedingsstoffen die gezond zijn voor je huid

#1 Omega 3

Omega 3 is rijk aan vetzuren die goed zijn voor je huid. Omega 3 heeft een zeer goede uitwerking op je lichaam door je te beschermen tegen schadelijke stoffen. Gezonde voedingsstoffen vinden hun weg in je lichaam en afvalstoffen worden afgevoerd. Omega 3 zit in plantaardige eiwitten en vetten, maar ook in eieren die speciaal Omega 3 bevatten.

#2 Rauwe groenten

Dagelijks je portie groente binnen krijgen is van groot belang. Groente zit vol met vocht, vitaminen en mineralen. Deze ingrediënten zijn van groot belang voor een goede huid. Bovendien reinigt het ook je lichaam. Vind jij het moeilijk om je vast te houden aan de dagelijkse hoeveelheid groente? De ideale oplossing is juicen. Het betekent eigenlijk dat je een sap maakt van diverse soorten groente.

#3 Antioxidant

Bepaalde voedingsmiddelen bevatten antioxidanten, waaronder bosbessen. De voedingsstoffen in bosbessen beschermen de huidcellen tegen schadelijke stoffen. Ook beschermt het de huid tegen aantasting waardoor de huid langer jong blijft.

#4 Gefermenteerde voeding

Het versterkt de werking van Omega 3, vetzuren en spijsverteringsenzymen in je lichaam. Hierdoor wordt je huid gezonder en sterker. Onder gefermenteerde voeding valt bijvoorbeeld yoghurt, zuurdesembrood, augurk, zuurkool en zure room.

Benieuwd naar de andere drie voedingsstoffen? Lees het artikel verder op The Daily Dutchy. 

X The Daily Dutchy X

Shop de look!

Bodyflirt
BONPRIX
€33,99

Nubikk
DE BIJENKORF
139,96 €199,95 

Bpc Bonprix
BONPRIX
€26,99

Heart to Get
DE BIJENKORF
€69,95

Camps & Camps
HUDSON’S BAY
€30,00

Sandwich
SANDWICH
€9,00

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

Bron: Jessevanderveld, Gezondheidsnet | Beeld: Unsplash, Pixabay