Dit zijn de 8 beauty mythes die (bijna) iedereen gelooft

beautymythes

Er zijn van die mythes die altijd wel rond zullen gaan. Als kind krijg je al een heleboel huis-tuin-en-keuken-fabeltjes mee van je vriendinnen en familie (verpakt als goedbedoeld advies), en dat is er zeker niet minder op geworden. Sterker nog, de opkomst van het internet heeft ervoor gezorgd dat deze verhalen zich nog veel sneller verspreiden. Zo werkt het ook met haar-en beauty mythes. Ik deelde al eerder de meest voorkomende mythes over haarkleuren (afkomstig van Top Colorista Floor herself), maar ook op make-up gebied kom ik heel wat onwaarheden tegen. Dit zijn ze, de 8 beauty mythes die (bijna) iedereen gelooft.

#1: Primer maakt je huid gladder onder je foundation

Een primer zorgt voor een goede basis voor je make-up. Het kan ervoor zorgen dat je foundation makkelijker aan te brengen is, dat deze er mooier uitziet op de huid en langer blijft zitten. Maar of het je gezicht nou gladder maakt? Nee. Daarvoor moet je toch echt een paar stappen terug doen en beginnen bij je huidverzorging. Ga op zoek naar een goede moisturizer en exfolieer regelmatig.

#2: Natuurlijk is altijd beter

Dat een product natuurlijk is betekent precies dat: het is natuurlijk. Maar dat betekent niet dat er geen parabenen of ftalaten in zitten (stoffen om dingen soepeler te maken die schadelijk kunnen zijn voor onder andere je hormoonhuishouding). En een natuurlijk product is al helemaal niet beter als blijkt dat je een allergie hebt voor één van de ingrediënten die het bevat. Niet alle niet-natuurlijke stoffen zijn schadelijk voor de huid. Het beste wat je kunt doen voor je een product koopt is uitzoeken welke stoffen wél schadelijk zijn en producten met deze stoffen simpelweg niet te gebruiken.

#3: Als je mascara in de tube pompt, krijg je het product beter op het kwastje

Dit is één van de meer bekende make-up mythes en bestaat al jáááren. Het idee is dat je met deze actie meer product op de kwast krijgt of het product er beter/gelijkmatiger over verspreid. Wat je hiermee eigenlijk doet, is het verpesten van je mascara. Door het kwastje in de tube te pompen komt er alleen maar meer lucht in de tube, waardoor de mascara sneller uitdroogt. Om dit te voorkomen kun je beter het borsteltje met een draaiende beweging in en uit de tube halen.

Benieuwd naar de andere meest voorkomende beauty mythes? Ik verzamelde er nog 5 op The Chair. Ik ben benieuwd: welke mythes geloofde jij zelf ook?