Met deze bad beauty habits moet je nu stoppen

Wie mooi wil zijn moet… slim zijn! Leer deze bad beauty habits af en je lichaam en gezicht zullen je eeuwig dankbaar zijn!

Mascara langer dan 3 maanden gebruiken

Elke keer dat je mascara opdoet verzamelen er bacteriën op je borsteltje. Na een tijdje worden dat er steeds meer waardoor de kans dat je een infectie oploopt steeds groter wordt. Als je niet uitkijkt loop je straks met dikke, rode, tranende ogen rond. No thanks.

Beautyproducten delen

“Heb jij mascara bij je? Ik ben het vanochtend vergeten op te doen.” Als een vriendin dit vraagt zeg volgende keer “nee”. Klinkt bot, maar beautyproducten delen is vragen om infecties. Yuck! Jullie delen dan namelijk niet alleen producten, maar ook bacteriën.

Aan je gezicht zitten

Naast het feit dat het er niet heel charming uitziet als jij aan je gezicht zit te plukken, is het ook niet zo fijn voor je huid. Je handen verzamelen een heleboel bacteriën, die als jij aan je gezicht zit gezellig allemaal mee gaan.

Met make-up op slapen

Gewoon. Niet. Doen. We begrijpen dat je af en toe met een serie je bed induikt en dan geen zin meer hebt om er weer uit te gaan om je gezicht schoon te maken, maar doe het wel! ‘s Nachts moet je huid herstellen, als het dan niet kan ademen komt daar weinig van.

Zonnebrand meerdere zomers gebruiken

Hoe langer je zonnebrand bewaart, hoe lager de factor wordt. De kwaliteit wordt minder over time en daarnaast worden flessen zonnebrand vaak blootgesteld aan zonlicht en hitte (doordat jij het braaf overal in je tas mee naartoe sleept) waardoor ook de factor minder wordt. Als jij je zonnebrand dus een paar jaar achter elkaar gebruikt ben je slechter beschermd en dat is super slecht voor je huid.

Make-up dragen tijdens het sporten

Tijdens het sporten ga je zweten. Als je dan make-up draagt zit dat in je poriën waardoor je zweet niet kan ontsnappen. De bacteriën waar je lichaam vanaf wilt blijven dan op je huid liggen. Not good!

Kwastjes en sponsjes niet schoonmaken

Deze items verzamelen veel bacteriën, dus zorg dat je ze af en toe schoonmaakt. Je kan dit gewoon met zeep en water doen.

De hele tijd met je haar spelen

Als jij teveel aan je haar zit, wordt je haar slechter van kwaliteit en het stimuleer de vet opbouw. Je krijgt dus sneller vet haar en dode haarpunten! Dat wil niemand.

Té veel en te vaak make-up dragen

Je huid heeft ook rust nodig en moet kunnen ademen. Doe een laagje minder make-up op en probeer elke week één of twee dagen make-up vrij door het leven te gaan.

>> Lees ook: Deze bad habits zijn ontzettend slecht voor je haar