4 Tips die zorgen dat je wenkbrauwen de hele dag on point blijven

Zoals de meeste mannen zich kunnen vinden in: “zolang je haar maar goed zit”, geldt voor menig beauty queen de quote: “zolang je wenkbrauwen maar goed zitten”. Zonder wenkbrauwen voelen wij ons kaal. Niet compleet. Naakt. Wanneer je wenkbrauwen on point zijn, kan het ons eigenlijk niet veel meer schelen hoe de rest van ons gezicht eruitziet. Je wenkbrauwen maken écht het verschil en tillen je make-uplook naar een hoger level. Het kunstje om onze brows zo strak en tegelijkertijd zo natuurlijk mogelijk te laten lijken, hebben we onszelf zo langzamerhand wel aangeleerd. De moeilijkheid zit hem meer in het zorgen dat ze heel de dag én nacht ook daadwerkelijk on fleek blijven. Hieronder geef ik je vier tips die daarbij helpen.

#1 Kies de juiste producten

Ligt aardig voor de hand, maar hier begint het. Het juiste product is de basis van een brow game die dag en nacht blijft zitten. Wanneer je een normale tot gecombineerde huid hebt, kom je weg met zo’n beetje elke wenkbrauwpoeder en pomade. Heb je een meer vette huid, dan heb je toch echt een long lasting product nodig. Denk dan aan een wenkbrauwgel die geschikt is voor alle huidtypes en een long lasting-formule heeft.

#2 Skip moisturizers

De enige area die je tijdens je moisture-routine zou moeten skippen, is waar je wenkbrauwen zitten. Je wenkbrauwen zijn absoluut allergisch voor crèmes, serums en andere moisturizers. Naast dat dit soort producten zorgen dat je wenkbrauwen niet goed kunnen groeien, maken ze het voor je make-upproducten moeilijker om aan de wenkbrauwharen te blijven plakken.

#3 Behandel ze net als je haren

Wanneer jij je haren wast, wil je dat alle vunzigheid en vettigheid verdwijnt, toch? Zo willen je wenkbrauwen ook behandeld worden. Bij het verwijderen van je gezichtsmake-up mag jij je wenkbrauwen absoluut niet overslaan. Maak ze dus goed schoon en verwijder alle restjes. Zo zorg je dat ze de volgende dag weer zo lang mogelijk in model blijven.

#4 Gebruik de juiste tools

Heerlijk vinden we dat, het plukken van overtollige wenkbrauwhaartjes. In de spiegel zien we onze wenkies van een 6 naar een 10 gaan. Belangrijk is om de juiste pincet te gebruiken: eentje met een schuine rand. Deze zorgt namelijk dat je de haartjes vanaf de wortel verwijdert, in plaats van dat ze vlak boven de huid afbreken.

LEES OOK:

Bizarre beautytrend: maak kennis met #fishtailbrows
9x glowy skin essentials
Hebben! De beste make-uptools uit de STYLETODAY shop

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Unsplash