5 Instagram-trends die in 2016 viral gingen

viral

2016 was een bewogen jaar voor Instagram; Justin Bieber verwijderde zijn Instagram-account nadat mensen zijn toenmalige liefje Sofia Richie beledigde, Kim went MIA na de overval in Parijs en ze is nog steeds missing op Instagram. Maar niet alleen daarom was het een bewogen jaar voor Instagram. Nee, want in 2016 zorgde Instagram er ook voor dat sommige beautyproducten viral gingen. Wij zetten de vijf most viral producten voor je op een rijtje om je geheugen even op te frissen.

BitterLaceBeauty Prism Highlighter

Ook wel bekend als rainbow highlighter. Deze highligter nam in het begin van het jaar Instagram over en ging viral. Omdat de highlighter moeilijk te verkrijgen was (omdat deze steeds uitverkocht was), gingen mensen aan de slag met een DIY van de highlighter.

rainbow

Liquid Lipstick

Nadat Kylie Jenner haar liquid lipsticks introduceerde, ontplofte het internet en probeerde iedereen de lipsticks te bemachtigen. Daarna begon de liquid lipstick trend, waarbij beauty guru’s close-ups maken van het aanbrengen van hun lipsticks. Deze video’s domineren Instagram nog steeds!

lip

Kailijumei flower lipstick

Aan het begin van de zomer kon je niet onder de lipstick van Kailijumei uit. Deze jelly lipstick leek wel een kunstwerk door de gouden stukjes en bloem die verwerkt waren in de lipstick. Maar dat was niet de enige reden waarom deze lipstick mensen verwonderde. De lipstick veranderde van kleur wanneer deze opgebracht werd en paste zich aan naar de perfecte kleur voor jou. Mindblowing!

lipstick

Mirror Nails

Als de mirror nails je zijn ontgaan, dan was je niet aanwezig op Instagram. Deze nageltrend werd groot door de unieke manier van aanbrengen. Door een basiskleur aan te brengen en daarover een poeder te wrijven ontstond een glinsterde laag net als een spiegel. Et voilà, de mirror nageltrend was geboren.

mirror

Glitter ALLES

2016 was zeker het jaar dat glitter een comeback heeft gemaakt en verschillende trends heeft geïntroduceerd. Denk aan de glitter scheiding, glitter brows, glitter beards en glitter tears!

glitter

Beeld: Pinterest