5 tips om sneller bruin te worden

Jawel, de zomer is nu toch écht begonnen! Deze week is heerlijk zonnig en warm en als we de voorspellingen mogen geloven, blijft dat ook nog even zo. Een mooie gelegenheid om je witte melkflessen eens een flinke zomerboost te geven, als je het mij vraagt. Want wees nu eerlijk: wie wilt er niet rondlopen met prachtig bruine benen. Bovendien voelen de meeste vrouwen zich een stuk zelfverzekerder met een huid die een zomers tintje heeft. Nu kan het zo zijn dat je een super druk leven hebt waardoor je overdag weinig van de zon kunt genieten en je in de avonduurtjes maar wat afspraken inplant bij je favoriete zonnestudio. Even een half uurtje wegdromen onder die fijne zonnebank, maar er zijn veel factoren die je helpen op een natuurlijke manier sneller bruin te worden. Hieronder zet ik er vijf op een rijtje.

#1 Wortel en tomaat

Je zult misschien denken “whatever, het zal wel”, maar het is echt waar. In wortel en tomaat zit de stof caroteen, dat zorgt dat je huid sneller verkleurt.

#2 Scrubben

Door vóór het zonnen je huid te scrubben, verwijder je dode huidcellen. Als je ongeveer een dag voor het zonnen scrubt, zal je huid een mooie egale bruine kleur krijgen.

#3 Dobberen

Deze is vast niet nieuw voor je: water weerkaatst zonnestralen. Wanneer je lekker op je unicorn floatie ligt te dobberen, word je dus een stuk sneller bruin.

#4 Zonnebrandcrème

Dat jij je moet insmeren voor je de zonnestralen trotseert, klinkt vast niet als een verrassing. Ook het feit dat UV-stralen slecht zijn voor onze huid is geen nieuws. Zorg dus dat je voor het zonnen je huid insmeert met een zonnebrandcrème met de juiste factor.

#5 Smeer en hydrateer

Door in de zon te liggen krijg je niet alleen een droge mond, ook je huid droogt uit tijdens het zonnen. Het is dan ook belangrijk jezelf en je huid goed te hydrateren met water en aftersun. Bovendien helpt aftersun je bruine benen zo lang mogelijk bruin te houden.

Shop de fijnste zonverzorging

Rituals
DE BIJENKORF
€18,-

Biodermal
DE BIJENKORF
30,- 15,-

Rituals
DE BIJENKORF
€15,-

Lancaster
DE BIJENKORF
30,- 21,-

Rituals
DE BIJENKORF
€15,-

Kiehl’s
DE BIJENKORF
€44,-

✰ Shop meer zonverzorging in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

7x dit herken je als je nooit bruin wordt
Hello sunny day! Zó krijg je eindelijk een mooi bruin gezicht

Bron: Beautify | Beeld: Unsplash