6 natuurlijke manieren om van mee-eters af te komen

Raise your hand als je vindt dat mee-eters één van de meest vervelende huidproblemen zijn die er bestaan. We hebben allemaal weleens een puistje gehad, maar blackheads zijn toch écht next level en zijn een stuk moeilijker weg te werken. We kopen allerlei potjes en prutjes die ervoor zouden moeten zorgen dat ze verdwijnen, maar negen van de tien keer werken ze niet óf zijn de mee-eters binnen een paar dagen weer terug. Bovendien kan te enthousiast schrobben zorgen dat je huid beschadigd waardoor jij je onzeker voelt. Gelukkig zijn er een heleboel natuurlijke en minder schadelijke manieren om van mee-eters af te komen. Wij geven je zes tips.

#1 Stoom

Stomen is één van de beste manieren om van je mee-eters af te komen. Je beschadigt je huid niet en het is ook nog eens makkelijk en goedkoop. Ga met je hoofd boven een kom heet water hangen en zorg dat je gezicht voor zo’n vijf minuten wordt gestoomd. Op deze manier verwijder je oude mee-eters en voorkom je dat nieuwe zich nestelen. Vergeet niet na het stomen je gezicht met koud water af te spoelen.

#2 Eiwitmasker

Een andere simpele, goedkope en zeer effectieve manier om mee-eters te verwijderen is een eiwitmasker. Het voelt misschien niet zo lekker als andere maskers, maar je flanst het snel in elkaar en het resultaat is geweldig! Breng drie of vier dunne lagen aan, zorg wel dat elke laag eerst droog is en was ze af met warm water.

#3 Honing en kaneel

Honing is toch wel hét redmiddel voor veel beauty problemen. We gebruiken het voor onze haren, ons lichaam en ook voor ons gezicht. Meng honing met een beetje kaneel en je hebt een wondermiddel tegen mee-eters. Het duo helpt niet alleen de bloedstroom te verbeteren, maar bevat ook antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen die super effectief zijn tegen plekken op de huid die vatbaar zijn voor acne en blackheads.

#4 Suikerscrub

Weer een paardenmiddel tegen mee-eters dat super easy te maken is en slechts een paar cent kost: suikerscrub. Mix een beetje suiker met een olie (welke je dan ook open hebt staan) en masseer het goedje in op de plekken waar dat nodig is. Door te scrubben bereik je echt de poriën en verwijder je de rommeltjes die achterblijven.

#5 Bakpoeder

Again een huis-tuin-en-keukenproduct die ons helpt bij huidproblemen: bakpoeder. Bakpoeder als beauty product wordt flink onderschat. Je kunt het namelijk gebruiken als een milde exfoliant om diep in de poriën te komen en deze goed schoon te maken. Meng het met water, zodat er een pasta ontstaat en breng deze aan op je huid. Masseer zachtjes in en spoel het daarna af met warm water.

#6 Kleimasker

Eigenlijk werkt elk soort kleimasker wel je poriën vrij te maken van mee-eters. Bovendien verbeteren ze de bloedsomloop, dat zorgt voor een positieve verandering in je algemene gezondheid en de gesteldheid van je huid. Wees niet té enthousiast, te vaak een kleimasker gebruiken droogt je huid uit. Een keer per week een maskertje van klei op je gezicht is voldoende.

Deze goedjes zorgen óók dat mee-eters verdwijnen

Garnier
WEHKAMP
€8,99

Bioré
WEHKAMP
€6,99

L’Oréal Paris
WEHKAMP
€12,99

Nivea
WEHKAMP
8,11 ,604

Clearasil
WEHKAMP
€8,12

Tonymoly
DE BIJENKORF
€17,-

✰ Shop meer beauty producten in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Brazilian wax? Nee joh, laat staan die handel
Deze soort eyeliner past bij jouw oog!

Bron: allwomenstalk | Beeld: Unsplash