7x weg met die wallen

We hebben allemaal wel eens een foto van onszelf terug gezien of keken in de spiegel en dachten: oh lord, waarom vertelt niemand mij over die mega donkere zakjes onder mijn ogen?! Wallen. We hebben er allemaal wel eens last van en je zou haast kunnen zeggen: ze horen nu eenmaal bij het grote mensen leven. Toch kunnen ze ons humeur en stralende look behoorlijk verpesten. Hier zeven tips die je helpen de donkere zakjes onder je ogen te verbannen.

#1 Water

Ik hoor je denken: daar gaan we weer… En ja, water is inderdaad heel gezond voor ons lichaam. Niet zo gek, als je bedenkt dat ons lichaam voor zo’n 65% uit water bestaat. We verliezen vocht door te bewegen, slapen, enzovoort, dus is het logisch dat we het vochtgehalte in ons lichaam moeten aanvullen om gezond en fit te blijven. Doe je dat niet, dan is je lichaam niet genoeg gehydrateerd waardoor (o.a.) de bloedvaten onder je ogen vergroten en opzwellen met donkere kringen als gevolg.

#2 Café

We zijn dol op een kop koffie in de vroege ochtend, maar helaas heeft het wonderdrankje een negatief effect op de doorbloeding in je lichaam. Hierdoor kunnen de donkere kringen onder je ogen ontstaan. Wil je toch graag koffie blijven drinken, dan kun je de koffieprut hergebruiken om de boel wat te compenseren. Koffie werkt namelijk ontstekingsremmend en vochtafdrijvend. Als je het koffieprut op je ogen legt, krijgt je huid een cafeïnekick waardoor je wallen zichtbaar zullen verminderen.

#3 Fake it

Fake it till you make it! Als de wallen onder je ogen echt niet meer te redden zijn, is daar altijd nog make-up als reddingsmiddel. Kies een concealer in een kleur die een tint lichter is dan je huidskleur en breng hem aan onder je ogen. Blend het spul met een kwast of beauty blender en voilà.

#4 Reinigen

Draag je overdag make-up, dan is het key om je gezicht goed te reinigen voordat je in bed stapt. Doe je dat niet, dan raakt de huid (onder je ogen) beschadigd en ontstaan er donkere kringen. Dat willen we niet, toch?

#5 Bevroren lepels

Niet iets waar je zo 1-2-3 opkomt, maar zeker effectief! Laat twee eetlepels een nachtje in de vriezer liggen en leg ze de volgende dag een paar minuten op je ogen. Voorkom dat de lepels aan je ogen vastvriezen door, nadat je ze uit de vriezer hebt gehaald, even te wachten met ze op je ogen te leggen. We hebben immers geen zin in brandwonden rondom onze ogen.

#6 Komkommer

Je dacht misschien dat het alleen in films en series gebeurt en dit is natuurlijk hét stereotype van een dame die aan wellness doet, maar niets is minder waar. Komkommerschijfjes op je ogen geven een verkoelend effect waardoor de donkere kringen verminderen.

#7 Slaap

Net als water is ook slaap onmisbaar voor een gezond en fit lichaam. Zorg dat je voldoende slaapt en voorkom dat je er vermoeid uitziet. Bovendien kost dit een stuk minder moeite dan het gesmeer met de koffieprut en komkommerschijfjes.

Weg met die wallen!

Charlotte Tilbury
DE BIJENKORF
€55,-

Kiehl’s
DE BIJENKORF
€35,50

Dr. Hauschka
DE BIJENKORF
€53,50

Dermalogica
DE BIJENKORF
€65,90

Rituals
DE BIJENKORF
€24,50

Clinique
DE BIJENKORF
€39,-

✰ Shop meer oogcrèmes in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

7x dit herken je als je nooit bruin wordt
8 make-up tips die je jonger maken

Bron: Fashionista/Flair BE | Beeld: Unsplash