8 make-up tips die je jonger maken

Niet iedereen is het eens met de uitspraak dat make-up iemand mooier maakt. Terwijl de een denkt dat vrouwen het gebruiken vanwege hun onzekerheden, kan ik me helemaal vinden in dat make-up iets moois is waar iedereen mee kan doen wat hij of zij wil. Je kunt je volledig uitleven en hele kunstwerken maken van bijvoorbeeld je ogen, lippen of de contouren van je gezicht. Ik moet toegeven dat ik inderdaad ook weleens een beetje concealer op imperfecties van mijn gezicht smeer, maar in de eerste plaats gebruiken veel vrouwen make-up omdat ze het leuk en mooi vinden. Make-up geeft je de mogelijkheid een uiterlijk te creëren waar jij zelf blij mee bent. Bovendien kun je jezelf een stuk jonger laten lijken. Hoe je dat doet? Ik geef je 8 tips!

#1 Lipgloss

Een likje gloss op je lippen laten je lippen groter lijken en dat zorgt voor een sensuele en sexy look. Daarnaast associëren we volle lippen gauw met jeugdig en jong. Wil jij volle sexy lippen en een paar jaar jonger lijken? Vermijd dan donkere matte lipstick en ga voor een lichte glanzende variant met een beetje lipgloss on top.

#2 Wild brows

Momenteel hartstikke hot én je lijkt er ook nog eens jonger door: forse wenkbrauwen zijn het helemaal. Epileer daarom niet te veel, maar probeer je wenkies juist wat voller te laten lijken door erbij te tekenen. Kijk wel uit dat je ze niet te donker maakt.

#3 Roze wangen

Aan de ene kant willen we dat ons gezicht smaller lijkt en daarom brengen we blush in de lengte aan, nét iets boven onze jukbeenderen. Maar willen we een stukje jonger lijken, dan moeten we blush aanbrengen op de koontjes van onze wangen. Zo lijkt ons gezicht wél iets voller, maar het geeft ons een blozende jeugdige look. Tip: switch eens naar een lichtroze blush in plaats van die vertrouwde rood-oranje kleur!

#4 Een (klein) beetje foundation

Té veel foundation maakt onze huid droog en geeft een cakey effect. Dat is natuurlijk het laatste wat we willen. Volgens make-up artiesten zouden we moeten beginnen met het licht aanstippen van oneffenheden en vervolgens foundation aanbrengen op de huid die nog niet bedekt is.

#5 Vermijd glanzende oogschaduw

Oogschaduw met veel glans of glitter heeft de neiging meer in de lijntjes te trekken en accentueren daardoor rimpels. Ga dus voor een matte oogschaduw als je een jonge look wilt creëren.

#6 Witter door blauw

Het oogwit van onze ogen is negen van de tien keer niet helemaal wit. Door zware nachten, lange dagen achter een scherm en alcohol raken de adertjes in onze ogen verwijdt waardoor we luier uitkijken. Je kunt oogdruppels gebruiken om dit te voorkomen, maar een andere manier is een blauwe ooglook. Blauw zorgt namelijk dat je oogwit witter lijkt.

#7 Blenden

Blending is key! Sommige mensen leren het nooit, maar het blenden van je make-up is zó belangrijk. In ieder geval, als je een natuurlijke jeugdige look wilt creëren. Harde lijnen in je make-up zien er niet alleen knullig uit, het maakt je ook ouder. Zorg dus voor een paar zachte blendingkwasten in je stash en blend áltijd je oogschaduw, blush en contour goed uit!

#8 Lashes

Met natuurlijke wimpers geef jij je make-uplook een natuurlijke touch. Dat kun je doen met zwarte mascara, maar met een bruine mascara lijken je wimper nóg wat natuurlijker. Een tip is om alleen je bovenste wimpers met mascara aan te zetten. Wil jij je onderste wimpers niet ‘kaal’ laten, ga dan voor een bruine oogschaduw of pak je bruine mascara er weer bij.

Alles wat je nodig hebt voor een jonge make-uplook

Mac
DE BIJENKORF
€23,50

Yves Saint Laurent
DE BIJENKORF
€57,-

Maybelline
WEHKAMP
€9,59

Lancôme
DE BIJENKORF
€46,50

Nars
DE BIJENKORF
€27,-

Shiseido
DE BIJENKORF
€31,-

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Moet je zien: de Beached collectie van Urban Decay
Oeps! Deze mascarafouten verpesten je oogmake-up

Bron: Trendstyle | Beeld: Unsplash