8 Tips om je make-up van oily oogleden te redden

oogleden

Je kent het wel: aan het begin van de avond is je make-up on point en ben je ready om uit te gaan. Eenmaal aangekomen in de club is het tijd voor een touch-up. Maar wanneer je in de spiegel kijkt, zie je alleen maar raccoon eyes. Je mascara is uitgelopen en van die cut crease is niets meer over, want je oogschaduw is zelf gaan creasen. Dit is het leven met vettige oogleden. Well, girl no more! Want wij geven je tips om vettige oogleden tegen te gaan.

#1: Begin met schone oogleden

Maak voordat je met je make-up begint de oogleden goed schoon. Zorg ervoor dat er geen resten oogmake-up of make-up remover achter blijven.

#2: De juiste verzorging

Het kan zijn dat je vettige oogleden krijgt doordat je een oogcrème gebruikt die niet volledig in de huid intrekt. Bekijk daarom de ingrediënten en de consistentie van de crème en mijd vettige crèmes.

#3: Of juist even geen crème

Of gebruik juist geen oogcrème tijdens het creëren van een partylook. De crème kan er namelijk voor gaan zorgen dat je oogmake-up uiteenvalt en gaat creasen. En dat is niet de bedoeling..

#4: Pre make-up blot

Met blotten haal je de overige oliën van je huid en zorg je ervoor dat er een matte huid ontstaat. Doe dit voordat je met de oogmake-up begint en je hebt een schoon canvas om mee te werken.

#5: Primer them eyes

Primer is een must, als het gaat om long lasting make-up looks. Gebruik daarom een goede eyeshadow base primer, zodat je oogschaduw een basis heeft om op te blijven zitten.

#6: Gebruik long lasting producten

In plaatst van normale poeder oogschaduw, is het beter om cream shadows te gebruiken. Deze cream shadows glijden gemakkelijk op je oogleden, maar drogen snel op tot een budge-proof look.

#7: Waterproof is alles

Waterproof is budge-proof. Do we need to say more…

#8: Poeder het af

Als je gebruik maakt van oogpotlood, liquid eyeliner of cream producten, poeder deze dan af met een oogschaduw in dezelfde kleur. Dit “set” de producten en zorgt ervoor dat ze niet zullen smudgen.

Bron: Refinery29 | Beeld: Pinterest