Beautytrend winter 2012: Naturel make-up

Op de catwalk
We moeten er echt aan geloven, de zomer is bijna voorbij en zo ook de felle kleuren parade op ons gezicht. Na alle heftige oog make-up en felgekleurde lippen, wordt het deze winter tijd om alles weg te strippen. Het motto: vlekkeloos en naturel. Van je ogen tot je lippen. Minimaliseer je make-up.

Dior, Balmain, Mulberry, Clements Ribeiroen Nina Ricci lieten mascara links liggen en gingen voor een natuurlijke oogmake-up. Bij de show van Stella McCartney, John Galliano, Cavalli, Prada, Anna Sui en Versace werden juist de lippen verborgen met een likje concealer. Ga dus voor bleke lippen. 

How to
Wil je mee met deze beautytrend? Dan mag je zeker make-up aanbrengen, maar op zo’n manier dat je de make-up niet ziet. Ga dus voor één likje mascara, een lichte foundation die past bij huid en een nude lip met behulp van concealer of een nude lipstick. Eindig met een highlighter op je jukbeenderen voor een lichte glow en laat blusher voor wat het is.

Is dit te naturel voor jou? Leg dan de focus op je sterkste punt, zoals je ogen of lippen. Deze geef je lekker veel kleur en de rest laat je dan neutraal. Ga bijvoorbeeld voor dik aangezette ogen en bleke lippen, of ogen zonder make-up en knalrode lippen. Laat je inspireren door de backstage looks in de gallery.

Shop de beautylook 

Meer winterse beauty trends

Alle beautytrends herfst/winter 2012

Alle haartrends herfst/winter 2012
Alle nagellaktrends herfst/winter 2012

Bron beeld: Imaxtree