Je bikinilijn scheren zonder bultjes te krijgen, zó doe je dat

Het is één van de vervelendste ‘bijwerkingen’ van de zomer. Wij vrouwen slaan weer massaal aan het scheren om die vervelende haartjes en stoppels op onze benen weg te krijgen. De okseltjes zijn weer zo glad als een babyhuid, en ook de bikinilijn wordt nóg beter bijgehouden. Dat laatste komt helaas wel vaak met jeukende rode bultjes en dat wil je natuurlijk niet hebben. We hebben een aantal tips voor je hoe jij je bikinilijn het beste kunt scheren.

#1. Schoon en scherp mesje

Binnen no time is je scheermesje bot en vies, en dat maakt het scheren van je bikinilijn alleen maar lastiger. Ook is het belangrijk dat je mesje meerdere mesjes achter elkaar heeft én met een stukje rubber tussen de mesjes. Dat vormt namelijk een beschermend laagje tussen de mesjes en je huid. Wegwerpscheermesjes kun je dus beter aan de kant laten liggen.

#2. Knippen maar

Is het al een flinke tijd geleden sinds je lady parts zijn onthaard? Dan kun je het misschien beter eerst even bijknippen. Zo kun je beter zien wat de richting van je haargroei is. Knip het tot ongeveer 1 cm lang.

#3. Scrub away

Niks zo fijn als een gladde huid door het scrubben. Waarschijnlijk scrub jij je lichaam weleens, maar sla je de huid down under over. Je huid wordt er een stuk zachter door, wat het scheren makkelijker maakt. Even smeren met babyolie – want daar worden ook je haartjes zacht van – en scheren is een makkie.

#4. Na een warme douche

Van warm water gaan je poriën meer open staan en worden je haartjes zachter. Dit maakt het scheren een stuk makkelijker. Ga dus niet gelijk als je onder de douche staat aan de haal met je mesje.

#5. Haargroei

Scheer langzaam en rustig met de richting van de haargroei mee, dit is meestal naar beneden. Houd de huid zo strak mogelijk om wondjes te voorkomen.

#6. Spoelen

Spoel regelmatig met lauw water de haartjes uit je mesje, anders blijven ze hangen en schuren ze langs je huid. Dit kan een jeukende huid en rode bultjes veroorzaken.

#7. Scheergel

Smeer het te scheren gebied in met scheergel. Dit zorgt ervoor dat het mesje soepel de haren kan verwijderen. Kies wel voor een ongeparfumeerde PH-neutrale gel. Zo krijg je geen irritaties.

#8. Repeat

Spoel de verwijderde haartjes en scheergel weg en breng voor een extra mooi en glad resultaat een nieuwe laag scheergel aan en herhaal het scheerproces.

#9. Nazorg

Smeer na het scheren babycrème op het geschoren gebied. Dit is tegen luieruitslag en ongeparfumeerd en kan irritaties na het scheren helpen voorkomen. Talkpoeder of zinkzalf kan ook goed helpen.

☆ Bikini vibes ☆


Hunkemöller
HUNKEMÖLLER
€15,99


Tommy Hilfiger
TOMMY HILFIGER
€44,90


Hunkemöller
HUNKEMÖLLER
€29,99

LEES OOK:

Hack: Zo schuren je dijen niet meer langs elkaar
Deze dingen herken je sowieso als je nooit bruin wordt
Deze make-up smelt niet van je gezicht tijdens de warme dagen

Bron: Cosmopolitan NL | Beeld: Pinterest