DIY: 5 x koffie als beautyproduct

koffie

Koffie, velen van ons scharen zich onder het groepje ‘verslaafden’ en kunnen ’s ochtends niet goed wakker worden als ze geen cappuccino achter hun kiezen hebben. Anderen drinken het vooral buitenhuis en kunnen op en top genieten van een glaasje espresso. Leuk en aardig allemaal, maar wist je dat je dat de substantie ook prima past in je beautyroutine? Gooi dus vooral niet dat koffiedik in je prullenbak en doe er iets nuttigs mee!

Maak een bodycrub

Omdat koffiedik een stuk minder ruw is dan een product als suiker, is het ideaal wanneer je een bodycrub wilt maken voor een gevoelige huid. Mix het met bijvoorbeeld kokosolie en voilá, je hebt binnen een paar minuten een cheap ass beautyproduct!


 

Laat je wallen verdwijnen

Wordt je belaagd met donkere kringen om je ogen? Dan is koffie de perfecte oplossing! In een hoop oogcrèmes zit de substantie namelijk verwerkt vanwege de bloed circulerende werking. Je kunt ook wat koffie toevoegen aan je eigen oogcrème alsje geen zin hebt om een nieuwe te kopen.

Versterk je haarkleur

Blondines hebben kamille om hun haarkleur te behouden, brunettes kunnen dit doen met jawel, koffie. Vul twee bekers met sterke koffie en giet dit over je kapsel. Vouw je lokken vervolgens onder een douchemutsje of plastic en wacht een paar uur voordat je het uitwast met shampoo. Je zult zien, de koffie laat een intense diepbruine kleur achter in je haar!

Lees ook: 7 x de wonderen van mayonaise

Laat ongewenste geuren verdwijnen

Je hebt vast wel eens meegemaakt dat je vingers uren na het snijden van ui en knoflook nog een sterke lucht verspreiden. Hoe je hier vanaf komt? Pak een beetje koffiedik en wrijf het goedje over je vingers heen. Tada, weg zijn de luchtjes!

Anti-aging

Over één ding zijn we het eens: anti-aging producten zijn duur. Dus waarom mix je niet gewoon twee gedeeltes koffiedik met één gedeelte water, eventueel met een scheutje kokosolie? Masseer de substantie met ronde bewegingen in je huid en spoel af na een kwartiertje. Oké, je zal er even bizar uitzien als je onder de bruine koffiedrap zit, maar een groen gezichtsmasker was gelukkig ook nooit erg aantrekkelijk.

koffie

Beeld: Pinterest.