How to: je wenkbrauwen verven

Wenkbrauwen, we zijn er obsessed mee en dat is niet zo gek: wenkbrauwen laten je gezicht spreken en bepalen voor een groot deel je gezichtsuitdrukking. Het zal je dan ook niet verbazen dat er allerlei middeltjes en tooltjes verkrijgbaar zijn die je helpen de perfecte wenkbrauwen te creëren. En heb jij geen zin om tijd te besteden aan je wenkies of ga je op vakantie, dan breng je gewoon een bezoekje aan de specialisten in de schoonheidssalon. Easy peasy lemon squeezy. 

My life isn’t perfect but my brows are

Maar even heus: wat ze in de schoonheidssalon kunnen, kun jij thuis ook. Gewoon even een tutorial van je favoriete beautyblogger volgen en voilàthere you go! Ben jij niet zo bekend met beautybloggers, maar wil jij toch je eigen wenkbrauwen een kleurtje geven? STYLETODAY to the rescue! Of beter gezegd: Esther van Maanen to the rescue!

Esther is hair– en makeup artist en maakte in samenwerking met Linda.tv een aantal (online) masterclasses met tips voor de perfecte make-up look, waaronder tips voor het verven van je eigen wenkbrauwen. Hoe fijn is dat?! In de video hieronder vind je de make-up masterclass waarin Esther je de de do’s and don’ts van wenkbrauwen verven zien.

Esther gebruikt verf van RefectoCil, zij hebben namelijk ontzettend veel verschillende kleuren verf die passen bij diverse haar- en huidskleuren. Let op dat je niet te donker gaat met de kleur van de verf, je wilt natuurlijk wel dat je wenkbrauwen natuurlijk lijken. Naast de wenkbrauwverf heb je een ontwikkelingsvloeistof nodig die de kleurstof in de verf activeert. De verf en de vloeistof doe je samen in een bakje of op een schoteltje, waarin je het mengt tot een glad geheel. Verder heb je nog een klein kwastje nodig.

Voordat je de wenkbrauwverf aanbrengt, zorg je dat je wenkbrauwen goed schoon zijn. Begin met de uiteinden van je wenkbrauwen. Hier zit minder haar dus op die plek heeft de verf langer de tijd nodig om in te trekken. Vervolgens verf je de aanzet van je wenkbrauwen. Haal overtollige verf direct weg met een wattenstaafje. Na een minuutje haal je de verf van je wenkbrauwen af en kijk je of je tevreden bent over de kleur. Zo niet, dan kun je het altijd nog bijwerken en je wenkies nogmaals in de verf zetten. Na de tijd maak je de huid rondom je wenkbrauwen nog even schoon en tadá: eyebrows on fleek. 

Creëer de perfecte wenkbrauwen

Mac
DE BIJENKORF
€20,-

Estee Lauder
DE BIJENKORF
€24,-

Bobbi Brown
DE BIJENKORF
€23,-

Laura Mercier
DE BIJENKORF
€27,-

Giorgio Armani
DE BIJENKORF
€24,-

Nars
DE BIJENKORF
€23,-

✰ Shop meer wenkbrauwproducten in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

7x weg met die wallen
8 make-up tips die je jonger maken
10 trucs om je ogen groter te laten lijken

Bron: Linda.tvBeeld: Unsplash, YouTube Linda.tv