Deze haar favoriet uit de jaren ‘90 is terug van weggeweest


Zelfs als je te jong was om hem zelf te dragen, ken je hem ongetwijfeld uit je favoriete nineties tv-series: de scrunchie. Na de ’90s verdween hij even uit het zicht, en wilde (kón) je er eigenlijk niet meer mee gezien worden. Ken je die iconische scene uit Sex and the City scene waarin Carrie het boek van haar vriend belachelijk maakt omdat de hoofdpersoon een scrunchie draagt? Ja, dat dus.

Comeback kid

Daar komt nu verandering in want de retro haaraccessoire heeft momenteel een flinke comeback. Langzaam duikt de ‘wokkel’ (zoals wij hem in Nederland voornamelijk kennen) weer op. Inmiddels spotten we al flink wat celebrity’s met scrunchies. En niet de minsten; Gigi Hadid, Hailey Baldwin en Yolanthe Sneijder-Cabeau verschenen onlangs met vrolijke elastieken in verschillende kleuren.

Scrunchies la Hermès

Het Deense merk Comfort Objects bracht zelfs een limited edition collectie scrunchies uit, gemaakt van vintage Hermès sjaals. Helaas niet heel budget-friendly, maar wel super chic, en het laat nog maar eens zien dat het imago van de scrunchie momenteel een flinke boost krijgt. Iets betaalbaarder zijn de ontzettend aaibare fuzzy varianten die celebrity haarstylist Jen Atkin voor het merk Chloe + Isabel ontwierp.

Als je echte ’90s flashbacks wil voorkomen, is de styling van de scrunchie key. Ik ben vooral dol op de fluwelen variant, gedragen in een hoge knot, paardenstaart of in een coole half up-half down bun.

Op The Color verzamelde ik alvast de nodige inspiratie voor je. Want love it or hate it, maar de scrunchies zijn hoe dan ook terug.