Met deze tips kies jij altijd de parfum die bij jou past. Smells good!

parfum

Elke man of vrouw is dol op parfum. Met een lekker luchtje onder de boom doe je het altijd goed. Maar luchtjes zijn heel persoonlijk. Wat de een lekker vindt ruiken, kan totaal niet bij de ander passen. Het kan al een hele klus zijn om voor jezelf de perfecte parfum te vinden, laat staan voor je moeder, een vriendin of je lover. Hoe maak je nu de beste keuze uit het brede assortiment aan parfums? Met deze tips scoor jij de beste parfum.

Met deze tips kies jij altijd de parfum die bij jou past

#1 Shop met een lege maag

Je vraagt je misschien af wat je maag met je reukvermogen te maken heeft. Maar het beste ruik je wanneer je trek hebt. Dus de juiste parfum shop je met een lege maag.

#2 Wissel van luchtjes

Ruik jij je parfum ook na een tijdje niet meer? Dat wil niets zeggen over de kwaliteit van het geurtje, maar de bewustwording van je hersenen. Het is beter om regelmatig van luchtje te wisselen omdat je er zo voor zorgt dat je hersenen bewust blijven van de geur.

#3 Stop met het uitwrijven van je parfum

Wist je dat je nooit je luchtje mag uitwrijven tussen je polsen? De wrijving zorgt voor warmte die de geur anders laat ruiken. En dat wil je natuurlijk niet wanneer je opzoek bent naar de goede geur.

parfum

#4 Spray je parfum op verschillende momenten van de dag

Een luchtje ruikt anders op je huid dan in de flacon. Maar er is ook een verband tussen het moment van sprayen op je huid en de geur. Hoe de geur bij jou zal ruiken is afhankelijk van je lichaamstemperatuur en de pH-waarde, daarom is het verstandig om de parfum op verschillende momenten van de dag te testen.

#5 Samples!

Als je vaker wilt testen heb je natuurlijk een sample nodig. Wees niet bang om er een te vragen. Je gaat erin investeren dus je wilt een goede keuze maken.

#6 Gebruik bodylotion

De geur van de parfum mengt zich met huidvetten. Wil je dat de geur langer blijft zitten? Smeer dan een bodylotion voordat je het luchtje opspuit.

#7 Make memories

Geuren koppelen we snel aan herinneringen, een bepaalde gebeurtenis of een stemming. Je reukzintuigen zijn de sterkste zintuigen die je hebt. Toch zijn we geneigd om steeds een andere geur te kopen. Maar hoe leuk is het als jouw vriendinnen je geur herkennen?

Shop onze favoriete luchtjes!

Lalique
WEHKAMP
€96,99 37,99

Chloé
DE BIJENKORF
€53,50

Laura Mecier
DE BIJENKORF
€55,00

S.Oliver
WEHKAMP
€19,99 14,99

Yves Saint Laurent
DE BIJENKORF
€71,95

Estée Lauder
DE BIJENKORF
€73,00

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

Bron: Monstyle, Vogue, Ze | Beeld: Pexels, Unsplash