Pas op! Zo lijk je ouder

ouder

Het is een cliché, maar niemand wil horen dat je er ouder uitziet dan je bent. Het is niet eens dat ouder worden zo’n groot probleem is. “Je ziet er ouder uit” is meestal een vriendelijke manier om te zeggen dat iemand er niet zo goed uit ziet. Dit kan te maken hebben met factoren zoals stress en weinig slaap. Ook zijn er andere oorzaken die je ouder doen ogen. Geen probleem, want deze zijn zo op te lossen. Hier zijn een aantal tips zodat jij fris en fruitig het leven door kan. Wie weet, misschien kan je zelfs jonger lijken dan je bent! Lees hier verder wat de oorzaken zijn van er ouder uitzien.

Waarom je ouder oogt

#1 Volumeverlies

Naarmate je ouder wordt, maak je minder collageen aan. Dit zorgt ervoor dat je huid zijn elasticiteit verliest. Ook wordt je huid naarmate de jaren toenemen steeds droger. Samen draagt dit bij aan onder andere, die o-zo gevreesde, rimpels. Misschien heb je nog geen één rimpel en krijg je het “je lijkt ouder” commentaar te horen. Een simpele oorzaak hiervan kan een droge of ge-dehydreerde huid zijn. Dit zorgt ervoor dat je foundation of bb-cream eruit ziet als een laag schmink, en ook je lachlijnen lijken hierdoor dieper dan dat ze zijn. Gebruik daarom een hydraterend serum en crème, en overweeg een olie voor het slapen gaan. Je huid zal er binnen no-time weer moist and bouncy uitzien. Vergeet natuurlijk ook niet om voldoende water te drinken om je vochtpijl op niveau te houden. Voelt je huid constant trekkerig in de winter? Koop een aroma-verstuiver. Deze brengt het vochtgehalte in je woonruimte, en ook je huid, omhoog. Plus je huis ruikt lekker. Win-win.

#2 Pigmentatie

Pigmentatie, oftewel ouderdomsvlekken, ontstaat niet alleen omdat de jaren zich opstapelen. Sterker nog, deze vlekjes zijn een indicator voor de door jou opgelopen zonneschade. Mocht je nog niet dagelijks zonnebrand smeren, ja ook in Nederland, begin dan vandaag. NU! Niet alleen beschermt het je tegen huidkanker, maar het dagelijks smeren van zonnebrand voorkomt ook rimpels en pigmentatie. Vermijd die zonnebank ook zo veel mogelijk, en vervang deze door een zelfbruiner.  Mocht het al te laat zijn, en heb je hier en daar een pigmentatie vlekje, gebruik dan een vitamine C serum om deze te verhelderen. Maar again, smeer alsjeblieft zonnebrand. Het gebruik van vitamine C serum zonder zonnebrand vergroot je kans op zonneschade omdat je huid extra gevoelig is voor UV-straling. Zonnebrand en vitamine C serum zijn daarom het power-duo dat jou jonger doet lijken.

Shop hier alles voor een mooie huid

La Mer
DE BIJENKORF
€155,00

Khiels
DE BIJENKORF
€28,00

Biotherm
DE BIJENKORF
€39,00

Biotherm
DE BIJENKORF
€28,50

Clinique
DE BIJENKORF
€30,00

La Mer
DE BIJENKORF
€85,00

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

Beeld: Unsplash