Schaamhaar: zo denken mannen erover

Schaamhaar. Wat moet je er toch mee? Misschien wel net zo veel plezier mee hebben als de bos haar op je hoofd. Ja, echt! Je kan er eigenlijk eindeloos mee variëren. Van kort of misschien zelfs brazilian, tot moeder natuur of een spannend figuurtje zoals een landingsbaan. Allemaal leuk en aardig, maar misschien ben je uiteindelijk toch benieuwd wat de eerstvolgende vent van jouw kapsel down under zal vinden. Misschien is een landingsbaan iets te direct, en wellicht vind hij brazilian een raar beeld, want je bent natuurlijk geen 12 meer. Wat vinden mannen van schaamhaar? Geen zorgen, het Journal of Sexual Medicine heeft nou precies over dit, iets wat taboe, onderwerp een onderzoek gedaan om jouw brandende vragen te beantwoorden.

Zo denken mannen erover over schaamhaar

Ruim 1.110 mannen en vrouwen werden ondervraagd over hun ‘schaamhaargewoontes’. Inderdaad, het ging hier over wat ze wel en niet knippen/scheren/waxen en wat hun levensfilosofie daarover was. Een ding werd meteen duidelijk: de grote meerderheid van de deelnemers houdt hun schaamhaar het liefst verzorgd. Dit houdt in dat ze regelmatig iets van trim-, scheer- of waxpraktijken verrichten. Ruim 95 procent van de mannen en vrouwen had in de vier weken voor de enquête een moment genomen om hun schaamhaar te perfectioneren. Toch verschillen mannen en vrouwen in de hoeveelheid schaamhaar dat ze wegkapen. Bijna de helft van de vrouwen gaan voor volledige ontharing. Bij mannen is dit maar 1 op 5. De kans dat de volgende jongeheer die jij tegenkomt dus iets van een bos heeft zitten down under is dus aardig aanwezig.

Hoe zien mannen jouw schaamhaar het liefst?

Merkwaardig is dit wel, want ruim 60 procent van de mannen ziet de schaamstreek bij hun partner het liefst haarloos. Beetje hypocriet van onze mannen dus. De overige bijna 40 procent is niet vies van een beetje haar, maar ziet jouw schaamhaar het liefst kort getrimd. Dan is er nog een klein groepje mannen zonder mening. Lekker makkelijk wel! Vrouwen daarentegen, zijn niet zo moeilijk over hoe hun partner zijn situatie moet onderhouden. Uit onderzoek bleek namelijk dat er een eerlijke verdeling was tussen de dames met een voorkeur voor haarloos, getrimd of gedeeltelijk geschoren of gewaxt. Kortom, wat hebben de mannen het ook weer makkelijk..

Shop hier voor wat spannends…

Love Stories
HUDSON’S BAY
€ 60,00

Sapph
HUDSON’S BAY
€ 49,99

Erotic Collection
EASY TOYS
€ 2,51

Love Stories
HUDSON’S BAY
€ 30,00

Rainbow
BONPRIX
€ 8,99

Bodywand
EASYTOYS
€ 19,95

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

 

Bron: Journal of Medicine | Beeld: Unsplash