Make-up Masterclass: Soft smokey eye

soft smokey eye

Als je kijkt naar de make-uplooks op de rode loper zie je regelmatig (lees: vaak) een prachtige smokey eye voorbijkomen en ook de beauty-bloggers hebben deze look aardig onder de knie. Maar, deze look kan knap lastig zijn.

Hair- en makeup-artist Esther van Maanen geeft – in samenwerking met Linda.tv – in een aantal masterclasses tips voor de perfecte make-up look. Speciaal voor de iets minder jonge huid. Hoe fijn is dat?! In deze make-up masterclass laat ze zien hoe je een soft smokey eye look maakt.

Your turn

Esther gebruikt een crème-oogschaduw. We raden je aan om dit te gebruiken als je je basis make-up al gedaan hebt. Bij poeder oogschaduw heb je namelijk nogal snel last van fallout, en daarmee verpest je je make-up toch een beetje.

Je begint met een basiskleur en deze breng je over je gehele bewegende ooglid aan, ook in je arcadeboog. Blend ‘m vervolgens goed uit zodat je geen harde lijnen krijgt. De kleur breng je ook aan langs je onderste wimperrand en je vervaagt ‘m ook hier heel mooi. Een lichtere kleur breng je met een klein kwastje aan precies boven je pupil. Blend ook deze mooi in het geheel. Breng deze kleur ook net onder je wenkbrauw aan.

Mascara op je wimpers and you’re ready to go mét je perfecte soft smokey eye. Voor de liefhebbers kun je ook nog met een oogpotlood je wimperrand extra aanzetten.

About the artist

Esther van Maanen is hair- en makeup-artist en heeft een heel hoop ervaring om ons de juiste tips te kunnen geven. Ze heeft al 17 jaar ervaring en werkt voor veel binnen- en buitenlandse modebladen. Ook heeft ze bij veel shows gewerkt in Parijs, Milaan en New York voor de grote modehuizen, maar ook voor Victoria’s Secret (#goals). 

styletoday’s favourites

The Body Shop
The Body Shop
€22,-

Clarins
De Bijenkorf
€25,-

Charlotte Tilbury
De Bijenkorf
€50,50

>> Lees ook: Zo zet je de perfecte eyeliner
>> Lees ook: Zo creeer je de perfecte basis

Beeld: Pinterest