Te enthousiast geëpileerd? Zo zijn je wenkbrauwen sneller weer in shape

Te enthousiast geëpileerd? Zo zijn je wenkbrauwen sneller weer in shape

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt! Onze wenkbrauwen zijn hoog nodig toe aan een epileer beurt. We gaan er even goed voor zitten met een vergrootspiegel waarbij we alle onzuiverheden op ons gezicht extra duidelijk zien. Vervolgens gaan we aan de slag met een pincet en  plukken we er op los. Het gaat allemaal heel voorspoedig, tot we na ons losgeslagen werk een blik werpen in de gewone spiegel. Naast de verdwaalde haartjes die er uit moesten heb je de helft van je fleeky brows weggeplukt. Oh no, tell me that this is not happening please?

Hoe fixen we onze over-plucked wenkbrauwen?

Je kunt de haartjes helaas niet terug toveren, maar een lange tijd met een te enthousiast geëpileerde wenkbrauw lopen is absoluut ook geen optie. Daarom hebben wij de tips om je wenkbrauwen zo snel mogelijk back in shape te krijgen. Thank god! 

#1 Laat ze met rust

Raak je pincet voorlopig even niet meer aan, belangrijk is dat je je wenkbrauwen voor nu met rust laat. Ga de schade niet proberen te minderen door nóg meer weg te halen, hierdoor wordt het uiteindelijk alleen maar erger.

#2 Gooi je vergrootspiegel weg

Er is een grote kans dat dit alles is ontstaan door het gebruik van een vergrootspiegel. Gooi hem weg! Als je een vergrootspiegel gebruikt zie je alles veel beter waardoor je geobsedeerd raakt met epileren. Dat willen we echt niet nog een keer meemaken!

#3 Gebruik zo min mogelijk make-up

Om je eyebrows zo snel mogelijk de oude te laten zijn, is het verstandig om crèmes en make-up uit de buurt te houden. Nu snappen we natuurlijk dat je jouw over-plukte wenkbrauw wilt camoufleren met wenkbrauw make-up, maar probeer het in ieder geval te minderen. Make-up en crèmes zorgen er namelijk voor dat de haargroei wordt geblokkeerd.

#4 Gebruik castorolie

Veel vrouwen gebruiken castorolie voor hun wimpers en wenkbrauwen, omdat dit de haargroei zou stimuleren. Je kunt hiervan iedere avond een beetje op je wenkbrauwen aanbrengen en het er de volgende ochtend weer afwassen.

#5 Huis, tuin en keuken middeltjes

Vaak zijn huishoudelijke producten een erg goede toevoeging aan ons beauty-ritueel, ook in dit geval kunnen ze ons weer heel fijn bijstaan. Citroenzuur bevat namelijk foliumzuur, vitamine C en vitamine B, deze stoffen zorgen ervoor dat de haargroei gestimuleerd wordt. Wil je dit toepassen? Pak een schijfje citroen, wrijf dit enkele minuten over je wenkbrauwen heen. Na ongeveer een kwartiertje was je het citroensap er uit, dit kun je een paar keer per week herhalen. Kokosolie heeft ook een goede werking voor ons wenkbrauwhaar, het bevat namelijk eiwitten, vitamine E en ijzer. Je kunt een beetje kokosolie opsmeren voor het slapen gaan en het er de volgende ochtend uit spoelen, dit kun je een maand lang iedere dag blijven doen.

 

Shop je wenkbrauw producten!

Dior
DE BIJENKORF
€61,50

Nars
DE BIJENKORF
€23,00

Bobbi Brown
DE BIJENKORF
€24,50

Dior
DE BIJENKORF
€50,00

Mac
DE BIJENKORF
€19,50

Dior
DE BIJENKORF
€30,50

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

How to: je wenkbrauwen verven
4 tips die zorgen dat je wenkbrauwen de hele dag on point blijven

Bron: Good Housekeeping, Flair | Beeld: Unsplash