Tips en tricks: zó verzorg je jouw gevoelige huid

Een gevoelige huid heeft vaak nét wat extra aandacht nodig. Ook kan een verkeerde aanpak funest zijn, waardoor je gevoelige huid juist erger wordt in plaats van vermindert. Kijk, dit is natuurlijk niet iets waar we op zitten te wachten. En daarom komen hier wat handige tips en tricks die altijd goed van pas komen. Let’s go!

Keep it simple

Gebruik zo min mogelijk producten. Hoe meer producten, hoe meer je je huid uitput én kans hebt dat je verkeerde producten gebruikt. Keep it simple en blijf bij de paar producten die voor jou goed werken.

Kies je product

Voor een gevoelige huid is het extra belangrijk dat je de goede producten kiest, want je huid reageert nu eenmaal heftiger op bepaalde ingrediënten. Ga voor producten zonder zeep, parabenen, parfum en alcohol. A.k.a.: houd het zo naturel mogelijk. Kijk eens naar hypoallergeen producten, want hierin zitten al deze ingrediënten meestal niet (check wel altijd de ingrediënten op het label).

Temperatuur

Heet water zorgt ervoor dat je huid uitdroogt. Dus hoe lekker je het ook vindt om een lange hete douche te nemen, neem liever een korte lauwe douche!

Ditch the scrub

Scrubben staat erom bekend je huid te laten stralen, maar als jouw huid heel gevoelig is, kan het juist voor irritaties zorgen. En daar maak je het alleen maar erger van.

Schoonmaken

Gebruik een cleanser voor gevoelige huid en was je gezicht twee keer per dag. Dep daarna je huid droog en smeer het meteen in met crème om het zachtste resultaat te krijgen.

Moisturize

Smeer je huid ‘s avonds en ‘s ochtends goed in met een vochtinbrengende crème nadat je je huid hebt gereinigd. Dit zorgt ervoor dat de vochtbalans in je huid op peil blijft.

SPF

Je huid tegen de zon beschermen is sowieso voor elke huidtype een must. Maar als jij een gevoelige huid hebt, is dit extra belangrijk. Let wel op met gewone zonnebrand: hier kun je puistjes van krijgen. Probeer een moisturizer met SPF te vinden. Het liefst SPF rond de 30.

Heb jij een goed regime voor je gevoelige huid? 

Zo voorkom je een droge huid
5 foutjes die girls met een vette huid maken