Bye bye under eye! 5 tips om wallen weg te werken

wallen

Niemand is blij met donkere wallen onder zijn of haar ogen. Je oogt vermoeid en collega’s en vrienden staren je hulpbehoevend aan en vragen de oren van je kop of alles wel goed met je gaat. Het enige wat jij dan denkt is: laat me met rust!

5x hoe jij van je wallen af komt

Als je last hebt van wallen zijn er twee dingen waar je rekening mee moet houden: de ene oogwal is de oorzaak van achtergebleven vocht, de ander van opgehoopt vet. Vochtwallen hebben te maken met vermoeidheid, vaak de oorzaak van een avondje doorhalen met vrienden en de nodige drank. Eigenlijk zijn vochtwallen niets anders dan een stel flink vermoeide ogen. Bij vetwallen gaat het vaak om een erfelijke kwestie. Om erachter te komen welk soort wallen jij onder je ogen hebt, ga je plat op je rug liggen en houd je een spiegel voor je gezicht. Verandert er totaal niets aan de wallen onder je ogen, dan bestaan ze uit vet. Lijken ze wat af te zwakken, dan zijn jouw vermoeide ogen slechts vochtwallen.

Allemaal leuk en aardig, maar hoe dan ook: we willen er vanaf! En dat is heus niet zo makkelijk. Ik heb daarom vijf tips voor je op een rij gezet die je helpen de wallen onder je ogen weg te werken, zonder dat daar een ooglidcorrectie aan te pas komt. You’re welcome!

#1 Water tegen wallen

Heel belangrijk: vocht! Wallen kunnen ontstaan omdat je niet genoeg water drinkt. De afvalstoffen die door je lijf dwalen moeten je lichaam verlaten. Door veel water te drinken stimuleer je een goede nierafscheiding, wat helpt donkere wallen te verwijderen.

#2 Zalm-kleurige concealer

Yep, het wegwerken van wallen lukt het beste met een zalmkleurige concealer! Het rode pigment neutraliseert de blauw/paarse kleur van de donkere plekjes op je huid, zoals bijvoorbeeld de donkere kringen onder je ogen. Dep eerst de rozige concealer op het donkere gedeelte onder én boven je ogen, tot onder je wenkbrauwen. Maak het zo egaal mogelijk. Neem vervolgens een goede foundation of concealer en breng deze met een sponsje licht en zachtjes aan over de concealer (zie tip #4). Zo zorg je ervoor dat je geen roze, maar ook geen donkere kringen meer onder je ogen hebt!

#3 Mineralen

Ook mineralen kunnen je wallen helpen verminderen. Kalium is bijvoorbeeld erg belangrijk voor een goede vochthuishouding. Dit zit veel in abrikozen, bananen, zwarte bessen, kiwi, pruimen, druiven, kersen, meloen en noten. Groenten die rijk aan kalium zijn, zijn onder meer spinazie, venkel, champignons, artisjok, broccoli en bieten. Eet alles met mate. Alles waar ‘te’ voor staat, is uiteindelijk ongezond.

#4 Make-uptips

Kies een concealer die matcht met je huidskleur. Breng eerst een primer aan op je gezicht om de concealer beter te laten hechten. Zet vervolgens een aantal puntjes concealer onder je oog. Start vlak naast je neus (onder je traanbuis) en plaats het laatste puntje onder je iris. Wrijf de concealer niet in je huid, maar dep ze met je ringvinger op de huid totdat de puntjes vervagen.

Maak een ‘V’ onder je oog met een geelachtige en perzikkleurige concealer. Mix de kleuren en blend ze met je foundation of primer. Je binnenste wimperlijn zet je aan met een wit of huidkleurig oogpotlood. Dit laat je ogen optisch groter lijken en frisser. Breng vervolgens je mascara aan.

#5 Grootmoeders tips

Als laatst een paar snelle tips & tricks om je wallen te verminderen. Een tip die vast al op je beauty to do-lijst staat: ijsklontjes op je ogen. Leg ze in een doek of wikkel de klontjes in huishoudfolie en leg ze op je ogen. Door de kou trekken de bloedvaten samen waardoor het vocht in je wallen wordt afgevoerd.

Aardappel: snij twee schijfjes aardappel en leg ze op je ogen voor ongeveer 20 minuten. De enzymen in aardappels zorgen ervoor dat je huid lichter wordt en laten de donkere kringen onder je ogen verdwijnen.

Thee of komkommer: komkommerplakjes op je ogen leggen is één van de beste manieren om van donkere kringen af te komen. Ze hebben een rustgevend effect op je ogen, ze verminderen wallen en gaan de verkleuring van je huid tegen. Leg de plakjes vijf tot tien minuten op je ogen en de huid onder je ogen verbetert al snel. Geen komkommer in huis? Leg dan een nat theezakje op je ogen. De cafeïne verstevigt de huid onder je ogen en reduceert de zwelling.

Weg met die wallen!

Bobbi Brown
HUDSON’S BAY
€ 44,00

Khiels
DE BIJENKORF
€ 29,00

Clinique
DE BIJENKORF
€ 45,00

Mac Cosmetics
HUDSON’S BAY
€ 39,50

Bobbi Brown
HUDSON’S BAY
€ 37,00

Benecos
SOLOBIOMOOI
€ 3,49

✰ Shop meer beauty producten in de STYLETODAY shop ✰

Beeld: Getty