Welke oogschaduw staat het beste bij jouw oogkleur?

oogschaduw
Hoe je een make-up look hélemaal af kunt maken? Nou, met mooi opgemaakte ogen! Toch zijn wij van mening dat het een lastige zaak is om de perfecte kleur oogschaduw te vinden die mooi bij jouw ogen past. Zóveel mooie kleuren, maar welke past er nu het best bij mijn oogkleur? Natuurlijk is er geen vaste regel voor het kiezen van de juiste kleur wat oogschaduw betreft, maar de ene kleur staat nu eenmaal beter bij je ogen dan de andere. Dit hangt af van verschillende factoren, waaronder de oogkleur en huidtint. Maar ook de kleuren van je outfit spelen een rol. Je kunt uiteraard lekker experimenteren op het gebied van oogschaduw! Maar om je alvast op weg te helpen en jouw ogen te laten stralen, kun je de onderstaande kleuren aanhouden! Good luck.

Deze kleuren oogschaduw passen het best bij jouw oogkleur

Bruine ogen

Lucky girl! Bij bruine ogen past bijna iedere kleur oogschaduw, zelfs bruine oogschaduw. Je kunt eigenlijk lekker los gaan met alle kleuren die je maar kunt bedenken, want met jouw oogkleur kun je niet snel de mist in gaan. Zalm-, bronskleuren en goudtinten kun jij prima hebben voor een dagje school of avondje uit. Om jouw ogen echt te laten stralen, kun je het best kiezen voor blauw, groen, paars en roze.

Blauwe ogen

Wanneer je blauwe ogen hebt, kun je de harde kleuren het best links laten liggen en kiezen warme tinten. Kleuren met een oranje ondertoon staan prachtig bij blauwe kijkers. Aardetinten en bruine kleuren zoals taupe, terracotta en koper zullen jouw blue eyes zeker laten stralen! Maar gebruik niet te veel! Je wilt de aandacht natuurlijk niet doen afwijken van je mooie oogkleur.

Grijze ogen

Deze kleur ogen zijn het moeilijkst om op te maken. Omdat grijze ogen vaak koel van kleur zijn, kun je het best werken met kleuren op een oogschaduw palet als antraciet, aubergine, donkerblauw, grijs-bruin en kleuren met een zilveren glans. Verder kun je het best voor donkere tinten kiezen als je licht grijze ogen hebt, jouw ogen zullen er dan definitely uit knallen!

Groene ogen

Net als bij blauwe en grijze ogen zal niet iedere kleur je even mooi staan, maar wanneer je voor de bruin, taupe- en aardetinten gaat, zullen jouw ogen perfect tot hun recht komen! Wil je het voor een avondje feesten iets gedurfder aanpakken? Kies dan voor paarse oogschaduw, dit klinkt misschien behoorlijk heavy maar je zult zien dat jij de show steelt. Voor het beste resultaat kies je voor donkerpaarse oogschaduw in de arcadeboog en voor een fellere paars in het midden van je ooglid.

Shop de mooiste oogschaduw!

Laura Mercier
DE BIJENKORF
€55,-

Mac
DE BIJENKORF
€39,50

Clarins
DE BIJENKORF
€26,-

M.a.c
DE BIJENKORF
€23,50

Charlotte Tilbury
DE BIJENKORF
€50,00

Nars
DE BIJENKORF
€39,-

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Zó repareer je je verkruimelde oogschaduw
De oogschaduw die bij elke huidskleur staat
Warme of koele ondertoon? Deze lippenstift past bij jou!

Bron: Beautylab, Libelle, Flair| Beeld: Unsplash, Pexels