Zo breng je nepwimpers aan

Als het gaat om valse wimpers zijn er verschillende opties. Je kunt voor nepwimpers gaan bestaande uit één stuk, kleine plukjes of je gaat voor volledige losse wimpers. Nepwimpers uit een verpakking zijn vaak onnatuurlijk lang. Knip ze daarom bij en niet allemaal op dezelfde lengte, anders is het effect onnatuurlijk. De langste wimpers moeten geplakt worden bij de buitenste ooghoeken.

Stap 1
Maak je ogen en wimpers klaar voor de nepwimpers door ze goed schoon te maken met remover, water, watjes en/of een handdoek. Zorg dat er geen vet van de remover achter blijft.

Stap 2
Als je hebt gekozen voor losse wimpers of kleine plukjes wimpers laat dan een paar drupjes lijm op een schone gladde ondergrond vallen. Dip de wimpers met een pincet in de lijm als deze een beetje opgedroogd en kleverig is. Als je hebt gekozen voor nepwimpers bestaande uit één stuk dan moet je een strook lijm langs de rand aanbrengen met een tandenstoker.

Stap 3
Breng de losse wimpers of plukjes wimpers aan door ze eerst één of twee keer vanaf de wortel van de wimper langs de wimper te halen. Zo verspreid je de lijm. Vervolgens leg je de wimper op je eigen wimper. Begin altijd bij de buitenste ooghoek. Als je nepwimpers in één stuk aanbrengt gebruik je je vingers en leg je de wimpers zo dichtbij de haarwortel, van de binnenste ooghoek tot de buitenste ooghoek. Druk de wimpers met een wattenstokje goed aan.

Stap 4
Als de wimpers op de juiste plaats zitten is het een kwestie van wachten. Een paar minuten laten drogen is voldoende. Eindig met je gebruikelijke make-up routine. Om de wimpers nog meer te verdoezelen breng je een eyeliner langs de rand aan.


Nepwimpers tijdens New York Fashion Week SS 2012 op de catwalk van Zac Posen