Bikinilijn scheren? 5x tips voor scheersucces

bikinilijn scheren

Bikinilijn scheren, een akelig en tijdrovend klusje dat niet altijd even soepel verloopt (lees: scheerwonden, irritatie, ingegroeide haartjes). Maar een glad babyhuidje willen we allemaal, op elke plek. Dus ook onze bikinilijnen moeten als piekfijne haagjes worden bij gesnoeid. Maar voordat je aan het scheren slaat, lees dan eerst de volgende 5 tips goed door.

Je bikinilijn scheren doe je zo!

#1 Kies het juiste scheermes

Zorg altijd dat je scheermesjes schoon, nieuw en scherp zijn voordat je ze gaat gebruiken. Een scheermesje dien je elke maand te vervangen. Oude scheermesjes kunnen bacteriën verspreiden en wondjes veroorzaken. Heb je geen zin om veel geld uit te geven? Let er dan op dat je scheermeskop meerdere mesjes bevat, dat de scheerkop flexibel is zodat het onregelmatige oppervlakken moeiteloos kan bereiken. En een roze scheermes is leuk, maar de scheermessen van de mannenafdeling zijn vaak een stuk goedkoper en veel effectiever in gebruik.

#2 Kies het goede moment om te scheren

Stap je net onder de douche, wacht dan nog even met het scheren van je bikinilijn. Aan het einde van je douche zijn je haartjes en huid het zachtste. Dus zal je makkelijker de lastige plekjes van je bikinilijn kunnen bereiken. De warmte van de stoom tijdens het douchen zorgt er namelijk voor dat je haarzakjes open gaan staan waardoor het makkelijker weggehaald kan worden.

#3 Verzorg je bikinilijn

Ook je bikinilijn verdient de juiste zorg. Om huidirritatie en ingegroeide haartjes te mijden moet je je bikinilijn goed verzorgen voor, na en tijdens het douchen. Zorg dat je voordat je gaat scheren het gebied goed inzeept met een crème body wash (zo’n 20 seconden).

#4 Kies de juiste richting

Als je de haren rondom je bikinilijn (extra) lang is, zorg dan dat je het eerst wat korter knipt met een nagelschaartje zodat het je scheermes niet blokkeert. Scheer met de haarrichting mee of wanneer je niet snel last hebt van huidirritatie kun je er tegenin scheren. Wissel lange scheerstroken af met korte zodat je elk haartje –ieniemienie of lang- bereikt. Belangrijk: scheer niet meer dan twee keer over dezelfde plek.

#5 De laatste verzorging

Je bent nu klaar met scheren, maar nog niet met de rest: de verzorging van je huid. Je huid is vlak na het scheren erg kwetsbaar en gevoelig. Zorg er daarom voor dat je je huid na het scheren insmeert met een baby crème of talkpoeder en laat de huid (waar mogelijk) even luchten voordat je strakke kleding aantrekt.

Shop de look!

Scotch & Soda
WEHKAMP
€79,95

Coolcat
COOLCAT
€4,99

Mango
WEHKAMP
€59,99 29,99

Ps Poelman
NELSON
€129,99

Cowboysbag
COWBOYSBAG
€159,95

Parfois
WEHKAMP
€15,99

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

Bron: Dokter dokter, Cosmopolitan, Libelle | Beeld: Getty Images, Unsplash