How to style: de leukste manieren om je bandana te knopen


De bandana 
is anno 2018 niet meer weg te denken uit je zomergarderobe. Zo spotten we dit fijne bandje deze zomer eindeloos op festivals, het strand en verschillende feestjes, en bij de meest bekende fashionblogger en influencers over de hele wereld. Geen wonder ook, de bandana is perfect om tijdens die warme zomerdagen je bezwete, verwaaide of ongewassen haren met een quick fix te verbergen. In principe is het namelijk gewoon een sjaal knopen in je haar. Easy peasy, zou je toch zeggen?

Zó knoop je de bandana

Ook ik nam een duik in het diepe en schafte zo’n leuk gekleurd bandje aan. Want ja, ook ik sta te popelen om mijn koffer te pakken naar het o-zo warme Spanje. En wat is er nou fijner – en bovendien makkelijker – dan je haren even snel opknopen met behulp van een bandana? Het enige probleem: wat doé je ermee? Een goede voorbereiding is het halve werk, dus zocht ik alvast wat leuke fix ups bij elkaar. Dit zijn een aantal leuke ideetjes om je bandana mee in je haar te strikken. Probeer jij ze uit?

#1 Pin up stijl

De bandana kan met veel haarstijlen, maar de messy bun blijft toch een favoriet. En zo doe je het: zet je haar eerst vast in een rommelig knotje. Daarna knoop je de bandana om je hoofd met de knoop bovenaan om een pin-up effect te creëren. Ook leuk als je wat plukjes los laat hangen voor een rommelig effect.

#2 Rock and roll

Gelukkig zijn er al veel producten op de markt om je haar beachy waves te geven, en met een bandana staat dit super leuk. Knoop de bandana om je voorhoofd met de knoop naar achteren en laat de voorste plukken naar voren vallen over je schouders. Dit zorgt namelijk voor een echt rock and roll effect.

#3 Rosie the riveter

Deze truc is ideaal als je een bad hair day hebt. Maak bij jezelf een half updo en zet alles goed vast met elastiekjes en schuifjes. Gebruik je bandana als een soort hoofddoekje, waarbij je de knoop bovenop je hoofd bevestigd. Dit geeft namelijk een super leuk retro effect en staat onwijs vrouwelijk.

#4 Beachwave

Geen fan van de rock and roll stijl? Hij kan ook anders! Rol je bandana op tot een lange strook en knoop deze om je hoofd met de strik naar voren. Steek nu een aantal plukjes van je haar in de bandana voor een zomers en speels effect.

#5 Sweet romance

Deze look is perfect voor als je een drukke dag voor de boeg hebt of een romantische date. Rol je bandana helemaal op zodat die heel dun is en draai hem vervolgens om je hoofd met de knoop aan de zijkant. Om een extra romantisch effect te creëren kun je er zelfs nog een strikje van maken.

#6 Scarf it!

Het is dit seizoen al een erg populaire trend: een sjaaltje om je staart of knot knopen. Maar met een bandana lukt dit ook heel goed! Maak een knotje bovenop je hoofd en zet deze goed vast. Rol je bandana op en maak er een lange strook van. Knoop deze meerdere keren losjes om je knotje of staart heen voor een vrolijk effect.

Don’t have it? Buy it

J. Jayz
OTTO
€14,99

J. Jayz
OTTO
€14,99

Wrangler
OTTO
€14,95

My Jewellery
MY JEWELLERY
€12,95

My Jewellery
MY JEWELLERY
€12,95

Bonprix
BONPRIX
€12,99

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

How to: stijl haar zonder stijltang
Gouden tips voor kapsels met dun haar

Bron: Monstyle | Beeld Getty Images