Deze 3 eeuwenoude Aziatische geheimen geven jou een mooie huid

azie

“Ik ben altijd nieuwsgierig naar schoonheidsrituelen uit andere culturen. En als het om beauty secrets gaat kunnen we een hoop leren van Aziatische vrouwen. Het is voor hen dan ook niet ongebruikelijk om een skincare routine te hanteren die uit 17 (!) stappen bestaat. Deze 3 geheimen zijn al duizenden jaren oud en delen we graag met jou’.  – Evelyn van Holistik.

3 eeuwenoude Aziatische geheimen voor een mooie huid

#1 Gebruik een jaderoller

Jade is een echte mooimaker. Iets dat Chinese keizerinnen al wisten. Zij hadden dan ook standaard een jadesteen op hun kaptafel liggen. De steen zou hen niet alleen geluk brengen, maar ook een mooie huid bezorgen. Jade heeft namelijk bijzondere helende eigenschappen. De steen verbetert de bloedcirculatie, zorgt voor een gezonde teint en ondersteunt je lijf bij het afvoeren van afvalstoffen. Jade zou zelfs grove poriën verfijnen. Maar waarin verschilt jade dan van andere krachtige stenen zoals bijvoorbeeld een bergkristal of rozenkwarts? Uit wetenschappelijk onderzoek van de Chiba University in Japan is gebleken dat jade een natuurlijke transmitter van infraroodlicht is in de zelfde golflengte als het menselijk lichaam. De steen in dus in staat om de huid iets op te warmen en de bloedcirculatie een boost te geven. De beste manier om jade toe te voegen aan je beauty routine is door aan de slag te gaan met een jaderoller. Voor het beste resultaat rol je 5 tot 10 minuten per dag over een gereinigde huid. Net zoals de keizerinnen deden.

#2 Drink de juist kruidenthee

Binnen de traditionele Chinese geneeskunde zijn kruiden misschien nog wel belangrijker dan acupunctuur. De Chinese kruidenleer is duizenden jaren oud en volledige vervlochten met de samenleving. Waar wij een aspirientje slikken, gebruikt men in China ginseng. Kruiden haal je er bij een herbalist. Vaak worden de kruiden in ruwe vorm meegegeven (dus stukjes wortel, stam, takjes, bessen en blaadjes) en zet men er thuis thee van. Een gemiddelde kruidenmix bestaat uit 5 tot 15 kruiden. Een beschrijving van elk afzonderlijk kruid ziet er vaak als volgt uit:

  • de naam van het kruid
  • de temperatuur van het kruid: heet, warm, neutraal, koel of koud
  • de smaak van het kruid: bitter, zoet, scherp, zout, zuur, samentrekkend, smaakloos
  • de richting waarin het kruid werkt: naar buiten, naar binnen, naar boven of naar beneden
  • de gerichtheid van het kruid: welk orgaan of meridiaan wordt vooral door het kruid beïnvloed
  • de toepassingen: bij welke Chinese (of ook wel “westerse”) ziektebeelden kan het kruid worden gebruikt

Dat het ene kruid het andere niet is moge duidelijk wezen. Maar welk kruid geeft je dan een mooie huid? Je zou kunnen beginnen met de gojibes. Doe een handje bessen is een glas en schenk er heet water bij. Zodra het water voldoende is afgekoeld kun je de thee drinken en de opgezwollen besjes opeten. De thee en de besjes zitten vol antioxidanten, mineralen en vitamine C en geven je huid bij dagelijks gebruik een flinke oppepper.

Lees de derde tip op Holistik.nl. 

Let’s shop!

Envii
DE BIJENKORF
€ 85,00

Chantelle
HUDSON’S BAY
€ 79,95

Kings of Indigo
DE BIJENKORF
€ 99,95

Dr. Martens
VAN DEN ASSEM.NL
€ 169,95

Daniel Wellington
HUDSON’S BAY
€ 129,00

Balalook
BALA LOOK
€ 30,00

Karen Millen
DE BIJENKORF
€ 199,00

Zadig & Voltaire
DE BIJENKORF
€ 54,50

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰