Ga jij voor millennial pink haar? Dan moet je dit weten!

De kleur millennial pink is al sinds vorig jaar enorm populair en het lijkt er niet op dat daar de komende tijd verandering in gaat komen. Niet dat ik dat erg vind, want het toeval wil dat ik dol ben op roze. Deze specifieke tint is niet alleen favoriet bij mij, maar ook bij celebrity’s en influencers. Sterker nog: we zien millennial pink ook steeds vaker als haarkleur voorbij komen.

Actrice Busy Philipps is bijvoorbeeld groot fan van millennial pink haar. Ze plaatste laatst nog een foto van zichzelf met haar nieuwe millennial pink haar met de caption “rosé all day”. Dat hoef je ons geen twee keer te vertellen. Busy is zelfs zo dol op de de tint dat ze niet alleen haar eigen haar keer op keer roze laat kleuren, maar ook eigenhandig haar BFF, mede-actrice Michelle Williams, aan millennial pink haar hielp – een proces dat ze vastlegde in haar Instagram stories. Kijk, daar heb je vrienden voor. Al raad ik natuurlijk wel aan dat jij je haar laat kleuren door een echte Color Specialist in de salon.

Blondines hebben geluk, want millennial pink werkt het best op – je raadt het misschien al – een lichtblonde basis. Voor alle dames die van zichzelf midden blond of donkerder zijn is er dus eerst een blondering nodig om het perfecte millennial pink resultaat te bereiken. Daarnaast is het ook handig om er rekening mee te houden dat zo’n roze haarkleur niet het eeuwige leven heeft; millennial pink haar zal al na een paar wasbeurten aardig vervagen.

Wat je wel kunt doen om de kleur zo lang mogelijk mooi te houden? Color Director Floor geeft tips:

  • Gebruik één keer per week een speciaal kleurmasker om je haar een nieuwe boost te geven. Je kunt jouw colorist vragen zo’n masker voor je te maken.
  • Gebruik één week voordat je naar de salon gaat juist weer geen kleurmasker of zilvershampoo. De kleurpigmenten in deze producten maken het verven van je haar moeilijker voor de Color Specialist. Dit zorgt ervoor dat je nieuwe roze kleur minder goed pakt en dus ook sneller vervaagt, en dat is natuurlijk zonde.

Dat gezegd hebbende, millennial pink is één van de coolste kleuren van het seizoen en wat mij betreft zeker een bezoekje aan de salon waard. Ben je het met mij eens? Maak dan direct een afspraak bij één van onze salons of stuur een appje voor gratis kleuradvies.