Gouden tips voor kapsels met dun haar

De quote “your hair is 90% of your selfie” zegt eigenlijk al genoeg: het haar is voor veel vrouwen een belangrijk onderdeel van het uiterlijk. We brengen dan ook regelmatig een bezoekje aan de kapper en vinden het heerlijk om af en toe te switchen van korte kapsels naar halflang haar en van een donkerbruine lokken naar een grijze coupe. Even een keratine behandeling erin et voila; ons haar kan er weer een tijdje tegenaan. Eerlijk is eerlijk: al die bezoekjes aan de kapper dunnen ons haar flink uit. Nu zijn sommige vrouwen gezegend met een volle bos met dikke haren, maar niet iedereen heeft dat geluk. Niet getreurd. Voor de dames wiens coupe onder de kapsels met dun haar valt, zijn hier een aantal gouden tips in je routine die je haar een flinke boost geven.

#1 Wassen

Was je haar niet te vaak. Misschien wat oud nieuws, maar twee keer per week is meer dan genoeg. Gebruik een thickening shampoo: een shampoo dat een laagje om je haar vormt waardoor je lokken voller aanvoelen. Kijk wel goed of de shampoo je haarschubben niet afsluit. Weet je niet zeker of jij de juiste shampoo in de kast hebt staan, vraag dan je kapper om advies. Als je ook gebruik maakt van conditioner, breng deze dan alleen aan op de onderste helft van je haar. Spoel je haar grondig uit, want shampooresten verzwaren je haren.

#2 Creëer volume

De gouden tip voor kapsels met fijn haar zit hem vooral in het gebruik van de juiste haarverzorgingsproducten. Wil jij jouw dunne haar een volume boost geven, gebruik dan na het wassen een spray waar zout in zit. Je haar wordt stugger en voelt dikker aan. Pas wel op dat je niet teveel spray gebruikt, dan kan je haar dof worden. Ben jij van plan binnenkort een bezoekje aan de kapper te brengen, houd dan in je achterhoofd dat een lichte krul of een pony wonderen doen. Bovendien zijn korte kapsels en halflang haar hartstikke hot.

#3 Föhnen

Niet alleen de juiste verzorgingsproducten, ook de tools die je voor de styling gebruikt doen wonderen voor je dunne haar. Na het wassen kun jij je haar aan de lucht laten drogen, maar met een föhn gaat het een stuk sneller én kun je jouw coupe volume inblazen. Föhn je haar droog met je hoofd naar voren gebogen of, als je tijd over hebt, föhn je haar pluk voor pluk droog en gebruik een ronde borstel waarbij je elke pluk vanaf de wortel omhoog trekt en droog föhnt.

Go-to producten voor kapsels met dun haar

Aussie
WEHKAMP
€8,09

John Frieda
WEHKAMP
€15,89

Revlon
OTTO
€35,99

Balmain
DE BIJENKORF
€25,-

Moroccanoil
DE BIJENKORF
€26,-

Tigi
SHOEBY
€13,95

✰ Shop meer haarverzorgingsproducten in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Hallo zomerse coupe: 6 tips voor je haar bleken
Feit of fabel: vet haar door het elke dag te wassen
Still trending: de lange bob

Beeld: Unsplash