8x dingen die je herkent als je een pony hebt

Bangs oftewel een pony is he-le-maal hot and happening. Modellen en fashion bloggers worden er al mee gespot en het werd zelfs al kapsel van 2017 genoemd! Maar voordat je een schaar in je lokken zet, moet je weten dat het niet altijd rozengeur en maneschijn is! Je kan bijvoorbeeld nooit snel weg omdat je pony nou eenmaal meer aandacht nodig heeft. Ik heb acht herkenbare dingen geselecteerd die jij sowieso herkent als je een pony hebt! Lees je mee?

Embrace the bangs

Net als vele anderen, heb ik een sprintje getrokken naar de kapper toen de pony werd verkozen als kapsel van het jaar. Met veel moed, maar lood in mijn schoenen zag ik hoe de kapper mijn haren korter maakte. Het is toch wel een metamorfose die je ondergaat. Nog steeds heb ik momenten dat ik mezelf niet herken in de spiegel en even drie keer moet knipperen om te beseffen dat ik er werkelijk sta. Nu ik en mijn pony wat meer met elkaar bekend zijn geworden, ben ik erachter gekomen dat er meer achter zit dan je denkt. Een half jaar wachten tot je weer naar de kapper gaat kan bijvoorbeeld echt niet meer. Of je houdt er vreemde vriendschappen aan over met een kam en haarlak.

#1: Jeuk, jeuk en nog eens jeuk

De eerste dagen moet je voorhoofd enorm wennen aan je nieuwe look. Verwacht daarom jeuk. Veel jeuk. Vooral met dit weer draag je sneller een baret of petje, maar dit versterkt de jeuk alleen maar. Gelukkig wordt het met de tijd minder!

#2: Het weer is je ergste vijand

Met een pony moet je elke keer het weerbericht checken. Elke weer verandering is namelijk een vijand die het gemunt heeft op jouw nieuwe bangs. Ik vermijd daarom ook regen en wind en ga nooit de deur uit zonder mijn nieuwe beste vriend: een klein kammetje. Past altijd in mijn tas en heb ‘m daarom altijd binnen handbereik! True love!

#3: Scheiding naar links of rechts

Je haar is natuurlijk in het begin niet gewend om continue naar voren te vallen. Het resultaat: een pony die in twee delen valt. Super irritant! Gelukkig makkelijk te fixen met een stijltang en wat spray.

#4: Het snoozen-tijdperk is voorbij

Met een pony kan je het snoozen wel vergeten. Je moet namelijk elke ochtend je pony borstelen, föhnen én stijlen. Tja, nobody said it was easy! In het ergste geval kun je de pony altijd nog naar achteren borstelen en een pet opzetten. Scheelt je weer een half uurtje in de ochtend!

#5: Een eigen wil

Je pony heeft dezelfde eigenschappen als een puber: het interesseert ze niks dat je een drukke planning hebt en doen waar ze zelf zin in hebben. Dus dan staat je pony ineens omhoog of heeft het een gek golfje. Gek word ik er van!

6# Lots and lots of hairspray

Nog een product wat naast het kammetje mijn beste vriend is geworden: haarlak. En dan het liefst zo veel mogelijk. Pluizig, statisch of puberend haar: haarlak is je redder in nood. Wat zouden we toch moeten zonder dit gouden goedje?

7# Sporten wordt er niet leuker op

Nu is sporten natuurlijk niet een van mijn favoriete bezigheden. Maar mijn nieuwe look helpt zeker niet mee! Want waar laat je hem? Als je de pony laat hangen, wordt het nat van het zweet en het is te kort om mee te stoppen in je staart. Gelukkig bestaat er nog iets als schuifjes en knipjes.

8# Wekelijks naar de kapper

Oke, wekelijks is misschien wat overdreven, maar je moet wel vaker terug naar de kapper om het bij te knippen. Ging je vroeger nog om het jaar (guilty!), is dat nu echt niet meer mogelijk. Je pony groeit namelijk ook door, waardoor je na drie weken je lokken voor je ogen hebt hangen.

Naast deze irritaties heeft een pony ook veel positieve punten! Zo hoef je nu bijvoorbeeld minder tijd aan je brows te besteden omdat je die toch niet ziet. Scheelt weer! Wil jij je pony ook mooi stylen? Shop hieronder de handigste producten voor jouw bangs!

Balmain
DE BIJENKORF
€24,00

Kiehl’s
DE BIJENKORF
€18,00

Dr. Hauschka
DE BIJENKORF
€19,95

Hema
HEMA
€1,50

Andrelon
KRUIDVAT
€4,19

Andrelon
KRUIDVAT
€5,99

Beurer
WEHKAMP
€89,99

Hatland
WEHKAMP
€27,99

John Frieda
WEHKAMP
10,09 9,99 

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Welke pony past bij jouw gezicht?
6 snelle manieren om je pony net even anders te stylen
Zo knip je de perfecte pony bij jezelf

Beeld: Getty Images