Deze bad habits zijn ontzettend slecht voor je haar

slecht voor je haar

We willen allemaal het beste voor onze lokken, toch? Mijn doel is om lang, gezond haar te krijgen, maar het liefst krul ik het ook elke dag. Niet echt een goede combinatie. Wil je net als ik ook gezond haar? Dan kan je het beste met onderstaande dingen stoppen, want die zijn ontzettend slecht voor je haar.

Deze gewoontes zijn ontzettend slecht voor je haar

#1 Nat haar kammen

Het is vast niet de eerste keer dat je dit hoort, maar nat haar kammen is echt heel slecht. Je haar is namelijk veel breekbaarder als het nat is. Heb dus even geduld na het douchen en kam het pas als je lokken droog zijn. Tip: borstel je haar goed door voor het douchen.

#2 Te veel haarproducten gebruiken

Wedden dat jouw badkamerkastje ook vol staat met verschillende haarproducten? Kijk wel uit met het gebruik hiervan. Teveel haarproducten kan je haar namelijk uitdrogen én je haar wordt er zwaar van. Zo kan je die volume boost wel vergeten.

#3 Styling tools

Je haar wordt sneller droog als je de föhn op de hoogste stand zet, we know, maar echt goed voor je haar is het natuurlijk niet. Zet je föhn, krultang en stijltang op een lagere stand, of laat ze helemaal links liggen.

#4 Je haar verven

Geverfd haar moet je vaak bijverven, want je wilt het liefst geen uitgroei hebben. Toch is het beter voor je haar als er minstens 6 weken tussen verfbeurten, het liefst langer. Zo geef je je haar de kans om eerst te herstellen.

#5 Je haar vast dragen

Een strakke paardenstaart of bun is ook slecht voor je haar. Het kan er namelijk makkelijker door afbreken. Zeker als je haar nog nat is. Draag je haar dus af en toe in een lossere variant van de staart of knot of draag het helemaal los.

Shop de fijnste haarproducten!

Guhl
WEHKAMP
€6,99 5,29

Aussie
WEHKAMP
 €8,09 4,09

Elite
WEHKAMP
€16,00

Gliss Kur
KRUIDVAT
€4,29

Andrélon
KRUIDAT
€5,05

Balmain
DE BIJENKORF
€26,50

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

Beeld: Unsplash