Chocolate mauve is de perfecte haarkleur voor de herfst

chocolat mauve

Rosé goud is de haarkleurtrend that keeps on giving. Mijn team spotte de bijzondere kleur een paar jaar geleden al maar sindsdien blijft rose gold haar overal opduiken: bij celebrity’s (we see you, Kylie Jenner), op straat en zelfs op de catwalks. Nadat we massaal voor rosé gouden lokken vielen, kreeg de kleur er een zusje bij: chocolate mauve. Wij blikken terug naar deze trend en deze haarkleur is naar onze mening nog steeds hot voor deze herfst.

Chocolate mauve hair

Wat rosé goud is voor iedereen met blond haar, is chocolate mauve voor brunettes. Want hoewel blondines vaak net zo gemakkelijk van haarkleur wisselen als van outfit, is dat voor dames met bruin haar net iets moeilijker; als je als brunette mee wil doen aan de nieuwste haarkleurtrends moet je al snel aan de bleek, en dat ziet nou eenmaal niet iedereen zitten. De opkomst van de chocolate mauve trend is dan ook goed nieuws: alleen de lengtes van het haar hoeven opgelicht te worden. Dat is niet alleen stukken beter voor de gezondheid van je haar, het betekent ook dat je niet over vier weken wéér een paar uur in de kappersstoel zit voor een uitgroeibehandeling.

Net als rosé goud, is ook chocolate mauve zo’n kleur die moeilijk te definiëren is. De colorist achter de trend, Hannah Edelman uit Brooklyn, noemt het effect “toned down but not totally normal”. Ze legt uit hoe ze de kleur bijna per toeval creëerde bij haar klant: door verschillende tinten (denk: rood, geel en groen) met elkaar te mixen, net zo lang tot ze tevreden was met het resultaat. Wat mij betreft is deze warme kleur perfect voor het najaar!

Shop de fijnste haar producten!

Andrelon
KRUIDVAT
€5,05

Balmain
DE BIJENKORF
€25,00

Guhl
WEHKAMP
€7,09 5,39 

Balmain
DE BIJENKORF
€39,00

L’Oréal Paris
WEHKAMP
€7,99 3,99

Goldwell
WEHKAMP
€14,00

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Dit zijn dé haarkleur trends voor het najaar
6x mooie haarkleuren voor brunettes
De kapseltrends voor herfst/winter 2018/2019

Beeld: Unsplash