Dit is de beste kleur blond bij jouw huid

Je haar blond laten verven kan een grote stap zijn. Het is dan ook handig om van tevoren te bedenken voor welke tint je precies wilt gaan. The Color Specialisten geven je natuurlijk graag persoonlijk advies om de perfecte blondtint voor jou te vinden. Mocht je zelf alvast inspiratie op willen doen, dan kun je aan de slag met deze tips van Color Director Floor Mulder. Zij vertelt je hoe je erachter komt wat jouw ideale kleur blond is.

Tip 1: check wat de ondertoon van je huid is

Je huidskleur is één van de belangrijkste factoren wanneer je wil checken of een bepaalde kleur blond bij jouw past. Daarbij kun je niet alleen denken aan het verschil tussen een lichte, medium of donkere huid, maar vooral ook aan de ondertoon. Floor legt uit hoe je er zelf achterkomt wat de ondertoon van je huid is:

“Je hebt drie verschillende kleurtypes. Type 1 is neutraal. Als je naar je aderen kijkt, bijvoorbeeld in je armen waar de huid dun is, zie je niet overduidelijk één kleur. Het is een mix van meerdere kleuren door elkaar, zoals roze, rood, geel en blauw. Mensen met een neutrale huid hebben vaak heldere ogen”. Is dit jouw ondertoon? Dan heb je geluk, want het betekent dat je eigenlijk iedere haarkleur kunt hebben. Van warm tot koel, en alles ertussenin.

“Type 2 is koel. Hierin zit veel blauw en paars, en dat zie je ook wanneer je naar je aderen kijkt. Daarnaast hebben mensen met een koele huid meestal ook een koele kleur ogen, zoals blauw of grijs”. Voor dit type doet een koele blondtint het meest. Denk bijvoorbeeld aan platina, zilverblond, grijsblond en astinten.”

“Type 3 is warm. In een warme huid zitten vaak veel gele, oranje en groene pigmenten. Daarnaast hebben mensen met een warme ondertoon vaak donkere ogen met daarin een subtiele gouden glinstering. Deze mensen kunnen juist warme kleuren heel goed hebben. Dat zijn bijvoorbeeld blondtinten met daarin brons, goud en koper.

Tip 2: Kies een een nude tint

Want die is er ook. Floor: “Er zijn ook blondtinten die eigenlijk iedereen kan hebben. Dit zijn natuurkleuren; kleuren waar geen warme, en ook geen koele tinten in zitten. Deze kleuren worden ook wel nude tones genoemd”. Denk hierbij bijvoorbeeld aan beige.

Tip 3: Houd rekening met je persoonlijkheid

Om erachter te komen of een blondtint bij je past, in het belangrijk om niet alleen uit te gaan van de kleur van je huid en van je ogen. Zo is het ook handig om te bedenken of een kleur wel past bij je persoonlijkheid. Platinablond is bijvoorbeeld een sprekende tint, waarmee je behoorlijk opvalt. De vraag is: wil je dat ook? Pas als je blij en zelfverzekerd bent met je haarkleur, kom je er écht mee weg. Denk daarbij ook aan verzorging. Een koele tint heeft meer over het algemeen meer verzorging nodig dan een warme tint.

Go blonde!

Met deze tips is het al een stuk makkelijker om de juiste kleur blond te kiezen toch? Je kunt direct een afspraak maken met één van de Color Specialisten via onze WhatsApp service. Check de website van The Color voor alle informatie. En wanneer je voor 25 augustus een afspraak maakt, krijg je 20% korting op je kleurbehandeling!