Dit vertelt jouw haar over je gezondheid

haar

Futloze lokken, een geïrriteerde hoofdhuid en gespleten punten. Het zijn problemen waar we vroeg of laat helaas allemaal wel eens mee te maken krijgen. De issues die we met ons haar hebben proberen we vaak van buitenaf op te lossen. We smeren er dan ook op los met een eindeloze verzameling aan crèmes, serums, maskers en conditioners. Niet zo gek, want dit lijkt een makkelijke oplossing. Een shampoo die er in een paar minuten tijd voor zorgt dat ons haar niet gaat pluizen maar wél tot leven komt met een bouncy volume waar je u tegen zegt? Ja graag! We doen dit allemaal zonder ons te bedenken dat we het probleem misschien wel veel beter van binnen kunnen aanpakken – en dan heb ik het niet over een hot oil treatment.

Dit zegt jouw haar over je gezondheid

Ik begin met het slechte nieuws: vaak is het niet alleen je haar waar het niet zo lekker mee gaat. Er ligt namelijk een directe link tussen je haar en je gezondheid. Je lokken proberen jou op deze manier duidelijk te maken dat er iets niet helemaal goed zit. Gelukkig is er ook goed nieuws: wanneer je naar je haar luistert ben je zo weer on the right track. Echt, it’s that easy!

Wist je bijvoorbeeld dat gespleten punten echt wel te voorkomen zijn? Zelfs dames met het meest glanzende en gezonde haar lijken er wel eens last van je hebben, maar het is simpelweg een direct gevolg van de hoeveelheid proteïne en vetzuren we binnenkrijgen. Gewoon een kwestie van gezond eten dus, dan kan je dat volgende kappersbezoek nog even uitstellen.

Benieuwd naar de verklaringen van nog veel meer veelvoorkomende haarkwaaltjes én de super simpele oplossingen? Lees dan vooral ons artikel over de link tussen je haar en je gezondheid. Geloof ons, je haar kan je een stuk meer vertellen over hoe het met je gaat dan je denkt. En als er echt iets aan de hand is hoor je het liever op tijd van je eigen lokken toch?

Shop de fijnste haarproducten!

Guhl
WEHKAMP
€6,99 5,29

Aussie
WEHKAMP
 €8,09 4,09

Elite
WEHKAMP
€16,00

Andrelon
KRUIDVAT
€3,79

Benecos
SOLOBIOMOOI
€6,49

Kiehls
DE BIJENKORF
€21,50

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

Bron: The Color | Beeld: Unsplash