Haar blonderen? Dit moet je weten!

blonderen

Dit najaar zijn blonde lokken nog steeds helemaal on-trend. Je haar donkerder verven is een stuk makkelijker dan het oplichten ervan. Bij het blonderen van je haar komt heel wat kijken dus onderschat het niet. Bekijk welke kleur het beste bij jouw huid past en verdiep je in de gevolgen. Deze dingen moet je écht weten voor je je haar gaat blonderen.

Blonderen gaat lang duren

Verwacht niet binnen een uurtje klaar te zijn. Je kan gerust een halve dag bij de kapper zitten. Heb je heel donker haar en wil je het superblond hebben? Dan is de kans heel groot dat je meerdere bezoeken aan de kapper moet brengen. Het kan dus wel een paar weken duren voor je de gewenste kleur hebt.

Don’t try this at home!

Misschien heb je je haar al een aantal keer zelf geverfd, maar voor het blonderen kun je echt beter naar een kapper gaan. Zelf je haar bleken is geen goed idee, je hebt kans dat het oranje of zelfs groen wordt. Dat wil je niet! Zoek dus een professional op: de kapper.

Money money money

Het blonderen zelf kan al redelijk duur zijn, maar de verzorging moet je ook niet vergeten. Vraag bij de kapper altijd om Olaplex. Dit is wat duurder, maar echt veel beter. De kapper doet Olaplex door de haarverf, waardoor je haar veel minder beschadigd raakt.

Vergeet ook niet dat haar sneller groeit dan je denkt. Om de paar weken zul je weer een afspraak moeten maken om je uitgroei bij te verven. Daarnaast moet je ook nog eens geld investeren in goede verzorgingsproducten. Al met al ben je dus wel een fortuintje kwijt!

Het wordt nooit precies hetzelfde als je voorbeeld

Elk haar is anders. En elk haar reageert anders op het blonderen. Het is dus bijna onmogelijk om precies hetzelfde effect te krijgen als die foto van Kylie Jenner, die je mee hebt genomen naar de kapper. Weet dit van tevoren en accepteer het!

Take care of it

Ben je best lui als het op haarverzorging aankomt? Dan moet je er misschien nog even goed over nadenken voordat je gaat blonderen. Geblondeerd haar heeft heel veel liefde nodig. Het bleken beschadigt het namelijk enorm, en je zult je haar dus erg goed moeten verzorgen met de juiste haarproducten. Dit kost tijd en energie, die je echt moet willen investeren als je het mooi wilt houden.

Het moet bij je huid passen

Niet iedere kleur staat mooi bij iedereen. Als je van nature geen blond haar hebt is het belangrijk om te bekijken welke kleur blond het beste bij je huidskleur past. Dit kan van goudgeel tot aswit variëren. Verdiep je er dus eerst goed in!

Je haar kan slecht tegen hitte

Veelvuldig stylen en föhnen is natuurlijk nooit goed, and we know it. Maar als je geblondeerd haar hebt, is het extra gevoelig voor hitte. Dagelijks een stijltang gebruiken is dus geen optie. Wil je het toch een keer stylen of krullen? Dan is het heel belangrijk dat je een heat-protecting spray of crème gebruikt.

Je haar moet het aankunnen

Is je haar al erg beschadigd door het stylen, föhnen, krullen of heb je gespleten punten en zijn je lokken toe aan een knipbeurt? Dan kun je je haar beter eerst laten herstellen voor je het gaat blonderen. Anders is de kans groot dat je je haar nog meer beschadigt.

Je haarstructuur kan veranderen

Be aware! Als je van jezelf mooie krullen hebt, is het mogelijk dat blonde haarverf je haar platter maakt. Daarnaast kan het er ook pluiziger van worden. Het beste is je kapper van tevoren om advies te vragen.

Het kost je wat energie en een hoop geld, but you’ll definetly rock the blonde coupe!

Shop de beste producten voor blond haar!

Guhl
WEHKAMP
 €6,99 5,29 

Balmain
DE BIJENKORF
€26,50

Andrelon
KRUIDVAT
€3,49

John Frieda
WEHKAMP
€10,69 8,09

Balmain
DE BIJENKORF
€24,50

Andrelon
KRUIDVAT
€3,99

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Dit zijn dé haarkleur trends voor het najaar
6x makkelijke haarstijlen zodat jij twee dagen een perfect kapsel hebt
Je haar slecht geknipt? 5x tips om de schade te beperken

Bron: Fashionchick Girls, Het haartheater | Beeld: Unsplash