Zó creëer jij de perfecte half bun

half bun

De half bun: super populair en de makkelijkste haartrend ooit! Volgens velen is de half bun geïnspireerd op de mannenknot, maar aan wie we het ook toeschrijven, je Pinterest en Instagram feed staat er vol mee. De half bun is een knotje waarvoor je maar de helft van je haar gebruikt, de rest blijft ongestyled los hangen. We geven toe, in eerste instantie lijkt deze trend een beetje vreemd; alsof je kapsel een identiteitscrisis heeft. Aan de andere kant is de half bun waarschijnlijk de aller makkelijkste haartrend ooit, die geschikt is voor bijna elke haarlengte, haartype én gelegenheid. Ook laat de bun, de haarkleurtrend Balayage, erg mooi uitkomen. Om je een handje te helpen vertellen wij hoe je in een paar stappen de perfecte half bun maakt.

Zó creëer jij de perfecte half bun

De half bun werkt het best wanneer jij je haar één of twee dagen niet hebt gewassen. De reden hiervoor is dat de bun beter blijft zitten wanneer je haar een beetje vet is. En je wilt ten slotte een messy bun effect creëren, wat beter lukt wanneer je haar niet net gewassen is. Laten we beginnen!

Stap 1: Verdeel je haar in tweeën. Zorg dat de scheiding ongeveer bij je oren begint. Het bovenste deel loopt vanaf je oren tot bovenaan je hoofd. Pak het haar niet verder dan je oren, want dan wordt het lastig om de knot op je hoofd te krijgen.

Stap 2: Maak van het bovenste deel een staart. Doe dit niet te netjes. Ook hierbij geldt: hoe slordiger hoe beter.

Stap 3: Wikkel nog een elastiek om de staart, maar maak er een knotje van. Zorg dat je het haar er niet te ver doorheen trekt want dan gaat de knot hangen. Het overige deel van je haar laat je los hangen.

Stap 4: Voor de finishing touch, toupeer je een plukje haar, draai je het om het elastiek heen en zet je het vast met een schuifspeldje. Fixeer ten slotte alles met haarspray en you’re ready! Geniet van je mooie half bun!

Tutorial voor lang en kort haar

De volgende tutorials laten je nog een keer zien hoe je een half bun maakt voor lang en kort haar. Succes!

Lang haar

Kort haar

☆ Good hair day ☆

Elite
WEHKAMP
€16,00

Balalook
BALA LOOK
€15,95

Benecos
SOLOBIOMOOI
€6,49

My Jewellery
MY JEWELLERY
€5,95

Andrélon
KRUIDAT
€5,05

My Jewellery
MY JEWELLERY
€5,95

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

Bron: Monstyle, Fashionista.flair, Follow Fashion | Beeld: Unsplash