Hair: De mooiste Shades of Grey

grijs haar

Grijs haar was nog nooit zo populair als het afgelopen jaar. De trend begon bij de echte early adopters al tegen het einde van 2014, en sindsdien is de look niet meer weg te denken uit het straatbeeld (of Instagram en Pinterest).

Nog steeds is grijs haar ontzettend hot. Dat bewijzen ook de cijfers; grijze haarverf heeft van alle verschillende kleuren het afgelopen jaar de grootste stijging in verkoop gezien. Nou zou ik niemand aanraden zijn haar zelf te verven – zeker niet met zo’n tricky kleur als grijs – laat dat altijd over aan de professional. Maar veelzeggend is het wel: grijs haar is nog steeds een enorme trend.

Maar zoals bij veel kleurtrend geldt ook bij ‘gewoon’ grijs haar dat het interessante er wel vanaf is. Gelukkig is grijs haar een stuk veelzijdiger dan je zou verwachten. Van zilver tot lavendel en van ijzig grijs tot peper-en-zout, met grijs kun je echt heel veel kanten uit. Om je te laten zien dat de grijs haar trend voorlopig nog nergens heen gaat, verzamelde ik op The Chair de 10 mooiste en meest bijzondere ‘shades of grey.

Voordat je een afspraak bij de kapper maakt, heb ik nog wel wat tips voor je:

  • Om een mooie egale grijze kleur te krijgen, zal je haar eerst ontkleurd moeten worden. Hoe lichter de basiskleur van je haar, hoe beter de grijstint zal pakken.
  • Grijs haar heeft, net als alle lichte koele kleuren, nog wel eens de neiging om na een tijdje geel te worden. Om dat te voorkomen was je je haar minstens één keer per week met zilvershampoo. Voor een echt koele gloed laat je de shampoo, die zelf een paarse kleur heeft, wat langer intrekken. Je kunt zilvershampoo ook gebruiken als treatment. Meng het met een verzorgend masker en laat het 15 à 20 minuten inwerken. Let op: zilvershampoo bevat van zichzelf geen verzorgende ingrediënten. Het is dus wel belangrijk dat je de shampoo afwisselt met een voedende shampoo en regelmatig een conditioner en hydraterend masker gebruikt