Vlechten maar! Zo maak je een visgraatvlecht met een twist

vlechten

We love braids. Eén vlecht, twee vlechten, een French braid, een Dutch braid en natuurlijk ook: een visgraatvlecht. Juist, een vlecht die op een visgraat lijkt. Je kent ‘m misschien wel. Deze vlecht vergt iets meer tijd, concentratie en behendigheid, maar het resultaat mag er dan uiteindelijk wel wezen. Met kramp in je armen van het vlechten, loop je de rest van de dag met een prachtige hairdo rond. Nu zijn er op de visgraatvlecht ook weer nieuwe varianten en special effects. Beautyvlogger Suzan heeft haar eigen variant. Benieuwd? Lees dan verder.

Een visgraat vlechten

Voordat wij de beautysecrets van Suzan verklappen, leren we jou eerst hoe je een ‘normale’ visgraatvlecht maakt. Een visgraatvlecht is anders dan de orginal vlecht, oftewel het vlechten zoals je het vroeger geleerd hebt. Waar je bij een gewone vlecht je haar in drie stukken verdeeld, verdeel je, je haar bij een fishtail braid in twee stukken. Vervolgens pak je van de ene kant het buitenste plukje en deze sla je over je haar heen naar de andere kant. Het klinkt lastiger dan het is.Het lastige aan deze vlecht is dat het een tijdje duurt voordat je alles goed strak kunt trekken. Ook duurt het wat langer waardoor je armen sneller verkrampen en je het sneller opgeeft. Tip! Vraag of iemand jouw haar wilt vlechten voor een nog mooier resultaat.

Zie in onderstaande video hoe de redactie van STYLETODAY een visgraat vlecht maakt.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis geen video!

De visgraatvlecht met een twist

Je bent nu natuurlijk benieuwd wat de variant op de normale visgraatvlecht is. Wat beautyvlogger Susan in de video doet, is eigenlijk niet heel anders dan de ‘normale’ visgraatvlecht. In plaats van dat ze het buitenste plukje van de ene kant over het haar heen brengt en hem bij de andere kant aan de binnenkant erbij pakt, slaat ze hem helemaal over de tweede kant heen en pakt ze hem weer bij de eerste kant. Duidelijk? Nee, vonden wij ook niet. Bekijk de video van Suzan en hope for the best. Eén ding is zeker: als het lukt ziet het er fantastisch uit!

Shop verzorgende haarproducten!

Molton Brown
DE BIJENKORF
€22,00

Kiehls
DE BIJENKORF
€31,50

Balmain
DE BIJENKORF
€26,50

Gliss Kur
KRUIDVAT
€4,29

Kiehls
DE BIJENKORF
€42,00

Andrelon
KRUIDVAT
€3,29

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

How to: zelf je haar vlechten
Easy peasy: 5 nette kapsels voor naar kantoor
Shape it! Zo werkt haar contouren

Bron: Margriet, Libelle TV